Teatteri tulee kauppakeskus Iso-Kristiinan laajennusosaan. Kauppakeskuksen laajennus ja teatteri muodostavat yhdessä 80 miljoonan euron investoinnin Lappeenrannan keskustaan.

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto hyväksyi päätöksen maanantai-iltana.

Pelkän teatterihankkeen kustannuksiksi tulee noin 21 miljoonaa euroa. Rakentamisen edellytyksenä on valtionapu, jonka toivotaan kattavan 20 prosenttia (noin 4 miljoonaa euroa) kustannuksista.

Lisäksi Lappeenrannan kaupunki edellyttää, että kauppakeskus Iso-Kristiinan omistava Citycon tekee investointipäätöksen kauppakeskuksen laajentamisesta. Teatterin ja kauppakeskuksen laajennuksen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu noin 80 miljoonaa euroa.

Teatterin rakentaminen voisi alkaa huhtikuussa 2013. Kauppakeskuksen laajennusosa valmistuisi maaliskuussa 2014 ja teatteri voitaisiin ottaa käyttöön syksyllä 2014. Tämän jälkeen jatkuu vielä Iso-Kristiinan nykyisen kauppakeskuksen peruskorjaus, joka valmistuu huhtikuussa 2015.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettisen mielestä teatterin sijoittaminen kauppakeskukseen on uraauurtava ratkaisu Suomessa. Hän muistuttaa, että kauppakeskusteatteri vahvistaa myös kaupungin keskustan palveluja.

Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajan Jari Juutisen mielestä teatterin sijoittaminen kauppakeskukseen on loistava ajatus.

– Teatterin pitää olla siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Lappeenrannan nykyinen teatterirakennus on tiensä päässä paitsi rakennuksena myös instituutiomaiselta perusajatukseltaan, Juutinen perustelee.

Nykyinen kaupunginteatteri vaatisi pikaista korjaamista. Lappeenrannan kaupunki aikoo myydä rakennuksen ja tontin avoimella tarjouskilpailulla. Myyntiarvoksi on laskettu vajaat 2 miljoonaa euroa.

Antti Pulkkinen

Lappeenrannan kaupunki: Valtuustolta myönteinen teatteripäätös: uusi teatteri kauppakeskuksen yhteyteen

Ala arkkitehdit: Lappeenrannan kaupunginteatteri -projekti

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *