Jyväskylän kaupunki kysyi ideoita Kankaan tehdasalueen uudistamiseksi. Kansainvälinen ideakilpailu on tuottanut ainakin 32 ehdotusta.

Kilpailuehdotukset ovat nähtävillä ja kommentoitavina Kankaan alueen omilla www-sivuilla 5. joulukuuta asti.

Ideakilpailun tarkoituksena oli etsiä ratkaisuja Kankaan vanhan tehdasalueen kehittämiseksi. Kankaasta halutaan tehdä elävä, kestävän kehityksen arvoja noudattava, kävelyn ja pyöräilyn ehdoilla toimiva kaupunginosa. Alueen keskipisteenä on vanha punatiilinen tehdasrakennus. Ideakilpailusta haetaan pohjaa osayleiskaavan laatimisille.

Kankaan alueen suunnittelu ja kehittäminen on Jyväskylän keskustan lähivuosien merkittävin kaupunkikehityshanke. Alueesta halutaan monipuolinen 3 000 asukkaan, 1 500 työpaikan, palvelujen ja virkistyksen alue.

Alueella sijaitsee Kankaan vanha paperitehdas. Noin 50 hehtaarin alueesta paperitehtaan aluetta on noin 27 hehtaaria.

Antti Pulkkinen

Jyväskylän Kankaan alueen verkkosivut

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *