Ansiomerkin sai Porin kaupungingeodeetti Kalle Salonen.

Ansiomerkki myönnettiin maanantaina tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta maanmittausalan hyväksi. Kultaisia ansiomerkkejä jaetaan vuosittain muutamia.

– Arvostan ansiomerkkiä todella korkealle. Nämä ovat sellaisia asioita, että moni tekee työn, mutta yksi saa ansiomerkin, Salonen viittaa lukuisiin yhteistyökumppaneihinsa ja omaan väkeen eli kaupunkimittauksen henkilökuntaan.

Salosen katsotaan edistäneen merkittävästi maanmittauslaitoksen ja kuntien yhteistyötä kiinteistö- ja paikkatietoalalla. Hän on esimerkiksi vaikuttanut siihen, että Satakunnassa on siirrytty uusiin koordinaatti- ja korkeusjärjestelmiin.

Salonen on vaikuttanut kiinteistörekisterikartan ja maastotietokannan perustamiseen ja päivittämiseen Porin kaupungin alueelta esimerkiksi siten, että maanmittauslaitos on saanut maksutta käyttöönsä kaupungin tarkan paikkatietoaineiston.

– Vastaavasti me olemme saaneet materiaalia maanmittauslaitokselta, Salonen kertoo.

Lisäksi Salonen oli mukana tuomassa Suomeen suurten alueiden laserkeilaukseen perustuvaa korkeusmallintamista. Pori oli ensimmäisiä alueita Suomessa, jolle tällainen koko kuntaa koskeva korkeusmalli tehtiin.

Ansiomerkin perusteluissa kiitetään myös sitä, että Salonen toimi viime vuonna ansiokkaasti Poriin ensi kertaa tuotujen maanmittauspäivien järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

Diplomi-insinööriksi vuonna 1975 valmistunut Salonen tuli Porin kaupungin palvelukseen vuonna 2000. Sitä ennen hän toimi yksityisellä sektorilla konsulttina pääosin paikkatietotekniikan parissa.

Antti Pulkkinen

Porin kaupunki: Kaupungingeodeetille ansiomerkki

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *