Arkkitehti Auli Heinävä on valittu Tampereen kaupungin uudeksi asuntojohtajaksi.

Heinävä aloittaa tehtävässään 1.1.2012. Tampereen kaupungin pitkäaikainen asuntotoimenjohtaja Pekka Hinkkanen jää eläkkeelle 1.12.2011.

Kangasalla asuva 48-vuotias Heinävä on työskennellyt viime vuodesta lähtien Tampereen kaupungin Vuores-projektin projektipäällikkönä, ja sitä ennen seutuarkkitehtina Tampereen kaupunkiseudun seututoimistossa.

Seutuarkkitehtina Heinävän vastuualueisiin kuuluivat kaupunkiseudun kuntien yhteisten strategisten suunnitelmien ja niiden toteuttamisohjelmien koordinointi eli kaupunkiseudun rakennesuunnitelma, asuntopoliittinen ohjelma, liikennejärjestelmäsuunnitelma ja ilmastostrategia.

Heinävällä on 22 vuoden työkokemus Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymässä, konsulttiyhtiö FCG Oy:ssa, Kangasalan kunnalla ja Tampereen kaupungin palveluksessa.

Asuntojohtaja johtaa Tampereen kaupungin asuntotoimea kaupunkikehitysryhmässä. Asuntotoimi vastaa kaupungin asumisen suunnittelusta, ohjelmoinnista ja kehittämisestä.
 
Yhteistyötä asuntotoimi tekee muun muassa kaupungin palveluiden suunnittelun, kiinteistötoimen, kaavoituksen ja ECO2:n kanssa. Keskeisiä yhteistyötahoja ovat myös esimerkiksi asuinyhteisöt, rakennusliikkeet, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA), ympäristöministeriö ja Kuntaliitto.

Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *