Espoolainen EKE-yhtiöt haluaa edistää Kirkkonummen kaavoitusta tukemalla taloudellisesti kunnan kaavoitusyksikköä. Kyse olisi käytännössä uuden kaavoittajan palkkaamisesta, kertoo YLE Helsinki.

Rakennuttajayhtiö EKE omistaa satoja hehtaareja maata itäisellä Kirkkonummella, Sundsbergissa ja Sarvvikissa.

Kirkkonummen kunnanvaltuuston toisen varapuheenjohtajan Pekka Jäppisen (sd.) mukaan yhtiö on lähestynyt häntä epävirallisesti suorasta rahallisesta tuesta.
 
– Olen keskustellut Eken toimitusjohtajan kanssa ja hän kertoi, että tällaistakin voitaisiin harkita. Ymmärsin, että kyse voisi olla kunnan kaavoitusyksikön vahvistamisesta jollakin tavalla. Perimmäinen ajatus on nopeuttaa kunnan kaavoitusta ja edistää yrityksen asiaa, YLE:n haastattelema Jäppinen kertoo.

Hänen mukaansa kaavoitusyksikön vahvistaminen tarkoittaisi käytännössä uuden kaavoittajan palkkaamista. Jäppinen pitää kuitenkin ideaa huonona. Kaavoitus on kunnan monopoli ja se on syytä pitää kunnan ohjauksessa.

EKE-yhtiöillä satoja hehtaareja maata

EKE-yhtiöt kehittää parhaillaan malleja itäisen Kirkkonummen maankäytön suunnitteluun Model 2020-hankkeella. Yhtiö omistaa maata noin 400 hehtaaria itäisellä Kirkkonummella, Sundsbergissa ja Sarvvikissa.

EKE-Rakennus Oy:n toimitusjohtajan Heikki Hirvosen mukaan muiden maanomistajien ja kunnan kanssa on keskusteltu Sundsbergin osayleiskaavoituksen käynnistämisestä vuonna 2013.

Kunta on suunnitellut aloittavansa kaavoituksen vasta vuonna 2016.

– Sen enempää henkilön palkkaamisesta kuin muustakaan emme ole sopineet kunnan kanssa mitään, Hirvonen toteaa YLE:lle.

Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *