Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana Rantaväylän tunnelia, sen itä- ja länsipäiden liittymäalueita sekä Ranta-Tampellan asuinaluetta koskevat asemakaavat.

Tampereen Rantaväylä (Paasikiventie – Kekkosentie) on osa valtatietä 12 ja kaupunkiseudun sisääntuloväylä. Rantaväylän kehittämisajatus on saanut alkunsa tien ruuhkautumisongelmista, häiriöherkkyydestä ja tien kaupunkirakennetta hajauttavasta luonteesta.

Yleissuunnitelmassa kehittämisratkaisuksi oli valittu pitkä, 2,3 kilometriä pitkä kalliotunneli Santalahden ja Naistenlahden välillä. Hankkeen kustannusarvio on tällä hetkellä 185 miljoonaa euroa, johon valtio osallistuu kolmasosalla eli 61 miljoonalla eurolla. Tampereen ensi vuoden budjettiin on hankkeelle esitetty miljoonan euron suunnitteluraha.

Tunnelivaihtoehdon toteutuminen tekisi mahdolliseksi uusien asuntojen rakentamisen Ranta-Tampellan alueelle. Alueelle voisi arvioiden mukaan rakentaa kodin noin 3 500 asukkaalle. Lisäksi alueelle tulisi palvelu- ja julkista tilaa.

Asemakaavojen hyväksyminen merkitsee tunnelihankkeen viemistä eteenpäin kohti suunnitelmien seuraavia vaiheita. Päätökset hankkeen rahoituksesta ja rakentamisesta on tehtävä vielä erikseen.

Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *