Elisa ja Vattenfall käynnistivät yhteistyön tietoliikenteen ja sähköverkon häiriöiden ennakoinnissa ja viestinnässä. Vattenfall toimittaa Elisalle tiedot sähköverkon häiriöistä. Elisa hyödyntää tietoa varmistaessaan tietoliikennepalveluidensa toimivuutta.

Yhteistyön myötä Elisan häiriöpalvelukartalta näkee lokakuun alusta myös Vattenfallin sähkönjakelun keskeytysten mahdolliset vaikutukset tietoliikennepalveluihin. Kyseessä on ensimmäinen merkittävä askel häiriötiedottamisessa ja -hallinnassa sähkö- ja televerkkotoimialojen välillä Suomessa.
 
Yhtiöt ovat toimineet uranuurtajina tuomalla tärkeiden, perusinfrastruktuuriin kuuluvien palveluiden häiriöt karttapohjaisiksi webpalveluiksi. Nyt ne ovat aloittaneet Suomessa ensimmäisinä yhteistyön, jossa hyödynnetään reaaliaikaista tiedonvaihtoa sähkö- ja tietoliikenneverkkoja ohjaavien järjestelmien välillä. Tämä mahdollistaa nopeamman reagoinnin ja täsmällisemmän asiakastiedotuksen häiriötilanteissa, sekä varautumisen ennakolta esimerkiksi kesän 2010 rajuilmojen kaltaisiin tilanteisiin.
 
Paavo Taipale
 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *