Valtakunnalliset Vesiosuuskuntapäivät järjestetään Kankaanpäässä 7.–8. lokakuuta. Vesiosuuskuntien edustajia, alan asiantuntijoita ja vaikuttajia sekä haja-asutusalueiden kiinteistönomistajia kokoontuu Vesiosuuskuntapäiville nyt toista kertaa.

 

Tapa​htuman järjestelyjä koordinoi Suomen Vesihuolto-osuuskunnat SVOSK ry, joka odottaa päiville pariatuhatta kävijää. Vesiosuuskuntapäivät avaa vesihallintoneuvos Jaakko Sierla maa- ja metsätalousministeriöstä. Tapahtumassa julkistetaan myös Vuoden vesihuoltoteko -palkinnon saaja. Avajaispäivänä käydään lisäksi paneelikeskustelu aiheesta "Vesiosuuskunnat maaseutuasumisen tukena ja vesiosuuskuntien välinen yhteistyö".

Vesiosuuskuntapäiville on ilmoittautunut nelisenkymmentä näytteilleasettajaa, joiden tarjoama tieto alaan liittyvistä palveluista ja uusimmista teknisistä ratkaisuista on tärkeä osa päivien antia. Päivien ohjelmassa on myös työpajoja, joissa käsitellään ajankohtaisia, osuuskuntien toimintaan liittyviä kysymyksiä verotus- ja sopimuskäytänteistä laadunvalvontaan ja vesijohtoverkoston ylläpitoon.

Tapahtuman järjestää Valkjärven Vesiosuuskunta yhdessä Suomen vesihuolto-osuuskunnat ry:n, Pellervo-seuran, ELY-keskuksen, Satafoodin, Prizztech Vesi-Instituutti WANDERin ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa.

Paavo Taipale

www.svosk.fi

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *