Helsingin Kalasatamaan tulee kauppakeskus sekä kahdeksan tornitaloa. Torneissa on 20-33 kerrosta ja korkein niistä kohoaa 126 metriin.

Helsingin kaupunki ja rakennusyhtiö SRV allekirjoittivat Kalasataman keskuksen toteuttamista koskevat sopimukset tiistaina. Rakennustyöt aloitetaan välittömästi.

 

Kalasataman metroaseman ympärille aivan Itäväylän tuntumaan kohoava tornirypäs koostuu hotellitornista, toimistotornista ja kuudesta asuintornista. Omistusasuntoja tulee noin 2 000 ihmiselle.

 

Kauppakeskukseen tulee tilaa yli 176 000 kerrosneliömetriä, mikä tekee siitä kaksi kertaa Kampin keskuksen kokoisen.

 

Tavoitteena on, että keskuksen ensimmäiset osat valmistuvat 2015 ja loput vaiheittain 2021 mennessä. Kalasataman kasvojenkohotuksen arvioidaan maksavan vajaat miljardi euroa.

 

– Tämä on ehdottomasti yksi SRV:n merkittävimmistä hankkeista koko tällä vuosikymmenellä, vakuuttaa SRV:n hankekehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

 

Projektipäällikkö Tuomas Hakala Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta uskoo Kalasataman korkean tornirakentamisen parantavan koko itäisen kantakaupungin asemaa.

 

– Kalasataman myötä Kallio ja Sörnäinen avautuvat merelle. Liikenteellisenä keskuksena alueen matkustajavirrat ovat todella merkittäviä, joten palveluille on varmasti kysyntää. Koko itäinen kantakaupunki saa näin uutta kohotusta ja tarvitsemansa keskuksen.

 

Keskuksen suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co.

 

Antti Pulkkinen

 

Helsingin kaupunki: Jättiurakka Kalasataman keskuksen rakentamiseksi alkaa

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *