Ranta-Toppilan vanha teollisuusalue muuttuu uudeksi merelliseksi kaupunginosaksi. Oululaiset pääsevät esittämään kehitysideoita alueelle pystytetyssä kontissa.

Oulu on osana eurooppalaista verkostoa mukana EU-hankkeessa B-Team – Brownfield Policy Improvement Task Force, jonka tavoitteena on entisten teollisuusalueiden kehittäminen uuteen käyttöön. Hankkeessa ovat mukana muun muassa Dublinin ja Belfastin merenrantakaupungit.

 

Oulun Ranta-Toppilaan kaavoitetaan parhaillaan uutta merellistä asuinaluetta. Alueelle tulee myös merellisten palveluiden keskus. Uusi Ranta-Toppilana tunnettu yhdistää Meri-Toppilan Toppilansalmeen kohti merta. Alueen kehittämisideoita halutaan tiedustella myös tavallisilta oululaisilta, minkä vuoksi meren äärelle, Toppilansalmen rannalle on viety ideariiheksi vanha rahtikontti.

 

Kontti on suunnitelmien esittelypaikka ja paikka aivoriihille, joissa kootaan ja kehitellään oululaisten ideoita, aloitteita ja innovaatioita. Kontin avajaisia vietetään Toppilansalmen rannassa Tervahovintien päässä torstaina 18.8. Virallisen lähtölaukauksen alueen kehittämiselle antaa apulaiskaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

 

Kontti on avoinna yleisölle 16. syyskuuta asti.

 

Antti Pulkkinen

 

Ovet auki merelle – kontti tuo elämää Ranta-Toppilaan

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *