Työmatkapyöräily hyödyttää myös työnantajaa ja säästää yhteiskunnan terveydenhuoltokuluja. Jyväskylän vuoden työmatkapyöräilijä julkistetaan Autottomana päivänä 22. syyskuuta.

 

Ehdotuksia vuoden työmatkapyöräilijästä voi tehdä 15.9.2011 saakka.

 

Jyväskylän vuoden työmatkapyöräilijä saa palkkioksi lahjakortin pyörähuoltoon. Lisäksi voittajan työpaikka saa maksuttoman konsultoinnin kestävän työmatkaliikkumisen edistämisestä. Sen tuloksena organisaatio saa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia siihen, kuinka henkilöstöä voi entisestään aktivoida ja kannustaa työmatkapyöräilyyn.

 

Vuoden työmatkapyöräilijän valinnalla halutaan tuoda esille henkilöitä, jotka toimivat työmatkaliikkumisen malliesimerkkeinä. Lisäksi halutaan kannustaa työnantajia pyöräilyolosuhteiden parantamiseen.

 

Työmatkojen pyöräilystä hyötyvät ilmaston lisäksi sekä työntekijä että työnantaja, sillä liikuntaa harrastava on terveempi ja jaksaa paremmin myös töissä. Esimerkiksi Ranskassa on laskettu, että jokainen työmatkapyöräilijä säästää keskimäärin 1 200 € vuodessa pelkästään yhteiskunnan terveydenhoitokuluja. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yksi aiemmin passiivinen uusi pyöräilijä tuottaa yhteiskunnalle säästöä noin 0,7 € / pyöräilty kilometri.

 

Vuoden työmatkapyöräilijän valitsevat Jyväskylän kaupungin yhdyskuntatekniikan, JAPA ry:n ja JYPS ry:n edustajat. Yhteistyökumppanina on mukana pyöräliike Ride Cycle Store.

 

Antti Pulkkinen

 

Jyväskylän kaupunki: Haussa vuoden työmatkapyöräilijä

Pyöräilykuntien verkosto

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *