Helsingin apulaiskaupunginjohtajan Hannu Penttilän mielestä Helsingin seudulle tarvittaisiin kunnallinen rakennuttajayhtiö vuokra-asuntotuotantoa varten.

 

Penttilä puhui Kokkolan asuntomessujen yhteydessä järjestetyssä seminaarissa.

 

Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtaja Penttilän mielestä yhteisen rakennuttajayhtiön perustaminen auttaisi kehyskuntia pääsemään tavoitteisiinsa vuokra-asuntojen tuotannossa.

 

Helsingin kehyskuntien vuokra-asuntotuotanto on Penttilän mielestä takunnut siksi, että kehyskuntiin ei ole tahtonut löytyä rakennuttajia ja vuokra-asuntojen omistajia. Kehyskuntien melko vähäisen vuokra-asuntokannan yhteiseksi omistajaksi voisikin Penttilän mielestä sopia jonkin kehyskunnan vuokrataloyhtiö. Tällöin näissäkin kunnissa olisi riittävän voimakas vuokra-asuntojen omistaja.

 

Asuntotuotannon ohella Penttilä otti kantaa hintojen nousuun. Apulaiskaupunginjohtajan mielestä hintojen nousua on pystytty Helsingissä hyvin hillitsemään hitas-järjestelmällä.

 

Hitas on Helsingin kaupungin kehittämä asuntojen hintasääntelyjärjestelmä, jossa asunnoille määritetään jo tontinluovutusvaiheessa korkein mahdollinen myyntihinta. Tätä hintaa ei saa myöhemminkään ylittää.

 

Penttilän mielestä järjestelmää pitäisi laajentaa ainakin Espooseen ja Vantaalle, mahdollisesti myös muihinkin kuntiin.

 

Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *