Espoon Kirkkojärven koulu on palkittu ainoana suomalaisena arkkitehtuurikohteena International Architecture Awards -ohjelmassa 2011.

Palkinnon myöntävät The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum, jotka ovat valinneet tämänvuotisen palkinnon saajiksi 90 uudisrakennus-, kaupunkirakentamis- ja maisema-arkkitehtuurikohdetta 30:stä eri maasta.
 
Palkitut kohteet esitellään New World Architecture -näyttelyssä Buenos Airesissa 8.- 30. lokakuuta 2011 ja sen jälkeen Varsovassa, jossa palkintojury on tehnyt päätöksensä. Varsovasta näyttely jatkaa kiertonäyttelynä muualle Eurooppaan.
 
Espoon keskuksessa sijaitseva Kirkkojärven koulu on otettu käyttöön syksyllä 2010. Yhtenäisessä peruskoulussa on 770 oppilasta ja 70 hengen henkilökunta. Koulun pääsuunnittelija on arkkitehti SAFA Jussi Palva Verstas Arkkitehdit Oy:stä, rakennuttaja Espoon kaupungin Tilakeskus ja käyttäjä sivistystoimen suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö.
 
Arkkitehtisuunnittelija on valittu kaupungin järjestämän yleisen arkkitehtuurikilpailun perusteella tammikuussa 2006. Koulun rakentaminen on osa Espoon keskuksen kehittämisprojektia.
 
Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *