Nokian vesilaitoksen entinen työntekijä sai ehdollista vankeutta, mutta vesilaitoksen entisen johtajan syytteet hylättiin, kertoo Yle Tampere. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa Nokian vesikriisistä keskiviikkona.

Vesilaitoksen entinen työntekijä sai Pirkanmaan käräjäoikeudessa seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta ja kuolemantuottamuksesta.
 
Jätevedenpuhdistamon vastaava hoitaja ei ollut ryhtynyt toimenpiteisiin teknisen veden ja puhtaan veden putkiston välissä useita vuosia olleen yhdysputken poistamiseksi. Lisäksi hän oli marraskuun lopulla 2007 avannut yhdysputken venttiilin auki, jolloin puhdas ja jätevesi sekoittuivat kohtalokkain seurauksin.
 
Vesilaitoksen entistä johtajaa ei tuomittu, vaan syytteet hylättiin. Syyttäjä oli vaatinut hänelle sakkoa tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Vesilaitoksen johtajalle syytteet tulivat siitä, että hän vastaavan hoitajan lähimpänä esimiehenä laiminlöi riittävän valvonnan järjestämisen puhdistamon toimintaan.
 
 
Lisää korvauksia
 
Nokian kaupunki tuomittiin maksamaan lisää korvauksia niitä hakeneille ihmisille. Korvauksia haki yhteensä 25 henkilöä. Nokian kaupunki on tähän mennessä maksanut korvauksia noin 700 000 euroa ja vakuutusyhtiö noin miljoona euroa.
 
Marraskuussa 2007 Kullaanvuoren vedenpuhdistamon hoitaja avasi rakentamismääräysten vastaisen venttiilin, ja 450 000 litraa jätevettä sekoittui juomaveteen. Yli 8 000 ihmistä sairastui.
 
Antti Pulkkinen
 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *