Suomen jätevesiverkosto vanhenee käsiin, koska sitä korjataan niin hitaasti. Kuluttaja voi saada jatkossa hyvitystä yli 12 tunnin vesikatkosta, kertoo Keskisuomalainen.

 

Korvaus olisi mahdollinen,​ jos talousveden saanti tai jäteveden viemäröinti katkeaisi yli 12 tunniksi. Keskisuomalaisen tietojen mukaan Maa- ja metsätalousministeriössä on pohdittu vakiohyvityksen säätämistä vesihuoltolakiin.

 

Hyvitys olisi samantapainen kuin sähkömarkkinalaissa. Sähkönkäyttäjällä on oikeus saada vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköä vähintään 12 tuntia.

 

Ministeriö suunnittelee tiukennuksia lakiin, koska se haluaa patistaa kuntia ja vesihuoltolaitoksia korjaamaan vesijohto- ja viemäriverkostoa nykyistä tehokkaammin.

 

Tuoreessa hallitusohjelmassa todetaan, että jatkossa yhdyskuntajätevesien puhdistusta tehostetaan ja siirtoviemärihankkeita edistetään.

 

Suomen jätevesiverkosto on hälyttävän huonossa kunnossa, Keskisuomalainen kirjoittaa. Verkosto on vanhenemassa käsiin, koska sitä saneerataan aivan liian hitaasti.

 

Saneerauksien tehostaminen kasvattaisi kuitenkin kuluttajan vesilaskua, lehti muistuttaa.

 

Antti Pulkkinen

 

Keskisuomalaisen uutinen aiheesta 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *