Veden virtaus Tammerkoskeen suljettiin keskiviikkoaamuna, kertoo Yle Tampere. Syynä ovat Palatsinraitin silta- ja patotyömaan rakennustyöt.

Virtaus on tarkoitus palauttaa entiselleen keskiviikkoiltana.

 

– Kahdeksaan mennessä illalla pitäisi olla päivän työt tehtynä, sillä koski on vain tämän päivän kuivana. Kriittisin on varmaan tuo työmaatien siirto, Tampereen Energiantuotanto Oy:n projektipäällikkö Seppo Tattari kertoi aamulla Ylelle.

 
Päivän aikana kuivatussa koskessa muun muassa siirretään louhetta työpadon rungoksi, piikataan betonia Tampellan reunamuurin työpadosta ja viedään betoni pois, selvitetään veden kulku-uria kosken pohjalla sekä kartoitetaan Tammerkosken pohjaa.

 
 

 

Työt puolivälissä

 

 

Palatsinraitin silta- ja patohankkeessa on alkamassa kolmas vaihe, jonka aluksi suljetaan Finlaysonin voimalaitoskanava. Tämä ei kuitenkaan vielä aiheuta Tammerkoskessa kuivumista, sillä juoksutus toimii Tampellan voimalaitoskanavan läpi normaalisti.

 
– Palatsinraitin kevyenliikenteen sillan runkorakenteita aletaan tehdä pian ja valmista pitäisi olla ensi maaliskuussa. Sen jälkeen aletaan viimeistellä siltaa, kertoo Tattari.
 
Aikataulu on toistaiseksi pitänyt koko silta- ja patotyömaalla.
 
– Tällä hetkellä on menty aikataulujen mukaisesti eli edetty hienosti, mutta työt on vasta puolessa välissä.
 
Työt näkyvät koko Näsijärven alueella, sillä vedenkorkeus on ollut töiden ajan normaalia alempana.
 
– Tällä hetkellä Näsijärven korkeus on 95,1 ja sitä se on tulevana kesänäkin. Samassa korkeudessa oltiin viime kesänä eli parikymmentä senttiä normaalia alempana, Tattari kertoo.
 
Antti Pulkkinen
 

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.