Iisalmen kaupunki sai Suomen Arkkitehtiliiton arvostetun SAFA-palkinnon tänä vuonna.

 

SAFA-palkinto on tunnustus yhteisölle, joka on toiminnallaan merkittävällä tavalla edistänyt laadukkaan elinympäristön syntymistä. Palkinto on jaettu vuodesta 1974 lähtien.

 

Palkintolautakunta perusteli palkintoa Iisalmen kaupungin pitkäjänteisellä ja ammattitaitoisella yhdyskuntasuunnittelulla, arkkitehtuurin perinteellä sekä kaupunkirakentamisen toimijoiden esimerkillisellä yhteistyöllä. Palkitsijoiden mielestä Iisalmeen on syntynyt valtakunnallisestikin merkittävää, kerroksellista rakennettua ympäristöä.

 
Esimerkillisiä iisalmelaishankkeita ovat muun muassa Kirkkopuiston ja Kirkkoaukion valtakunnallisesti arvokkaaseen ympäristöön sijoittuvat kaavat ja rakennusten kunnostuskohteet sekä keskustan kehittämiseen tähtäävät suunnittelutyöt.
 
Palkitsijat kehuvat myös Iisalmen vahvaa yhdyskuntasuunnittelun ja arkkitehtuurin traditiota, joka näkyy sujuvana yhteistyönä muun muassa virkamies- ja luottamushenkilöjohdossa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *