Perhe pelaa frisbeegolfia Tahko DiscGolfParkissa. Kuva: DiscGolfPark, Eino Ansio

Maailmaa ravisuttava koronaepidemia on vaikuttanut myönteisesti frisbeegolfin kasvuun Suomessa. Frisbeegolf on hyötynyt koronaepidemiasta, koska se on niitä harvoja lajeja, joita on pystynyt harrastamaan suhteellisen turvallisesti. Frisbeegolfia pelataan yksin tai pienissä ryhmissä ulkotiloissa pitkin turvavälein.

Frisbeegolf-liiketoiminta tuplaantui vuonna 2020. “En ole 20-vuotisen yrittäjäurani aikana nähnyt vastaavaa kasvua kuin mitä Suomessa on tällä hetkellä meneillään. Kysyntä on ylittänyt kaikki ennakko-odotuksemme,” kertoo DiscGolfPark-frisbeegolfratakonseptin kehittäjä Jussi Meresmaa. Tämänhetkinen kasvutahti näyttäisi vielä kovemmalta kuluvan vuoden 2021 kahden ensimmäisen kuukauden perusteella.

Kun koronavirus pysäytti koko maailman maaliskuussa 2020, ahvenanmaalainen Mats Adamczak ei jäänyt lepäämään laakereilleen. 90-luvulla valtaisan salibandybuumin Ahvenanmaalla synnyttänyt mies kehitti idean maailman suurimmasta frisbeegolfradasta, missä kaikki 16 Ahvenanmaan kuntaa hankkisivat oman frisbeegolfradan. Tästä muodostuisi valtava 16 frisbeegolfradan kokonaisuus saaristoon. Idea kuulosti niin pähkähullulta, että se voisi toimia!

Mats Adamczak toimii Ahvenanmaan yrittäjien puheenjohtajana, joten hänellä on hyvät kontaktit Ahvenanmaan elinkeinoelämään. Hän pitää frisbeegolfia erinomaisena ulkoilumuotona kaikenikäisille. Hän näkee frisbeegolfin tulevaisuuden matkailuvalttina kuvankauniissa Ahvenanmaan saaristossa.

Ahvenanmaa on pinta-alaltaan 1500 neliökilometriä ja saarella asuu noin 30 000 ihmistä. Projektin valmistuttua Ahvenanmaan ratatiheys on maailman suurin ja saarelta löytyy frisbeegolfrata jokaista 1875 asukasta kohden. Osa radoista tulee olemaan täysimittaisia 18-väyläisiä, ja loput 9-väyläisiä.

Katso video maailman suurimman frisbeegolfratahankkeen valmistumisesta:

Nyt on oiva aika viedä perheenjäsenet tai tuttavat kokeilemaan frisbeegolfia. Frisbeegolfin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta frisbeen heittämisestä, ja alkuun pääsee jo yhdellä kiekolla. DiscGolfParkin suunnittelemia ratojen ilmoitustaululta löytää perusvinkit heittotekniikkaan ja pelaamisen turvallisuuteen liittyen.

Erno Väyrynen

Myyntijohtaja, DiscGolfPark

Kysy lisää!

Suomen ratamyyntivastaava Pasi Koivu:

pasi.koivu@spin18.com

010 231 2557

www.discgolfpark.com