Lokakuun 4.–6. Helsingin Messukeskuksen ovet avautuvat vihdoin ja viimein FinnBuildin näytteilleasettajille ja vierailijoille. FinnBuild on järjestetty edellisen kerran syksyllä 2018, joten sen toteutumista odotetaan nyt toden teolla.

Maailma näyttää hyvin erilaiselta kuin syksyllä 2018. Rakennusalalla vallitsi tuolloin erittäin hyvä suhdanne, mikä näkyi ja kuului loppuunmyydyssä tapahtumassa. Yritykset tekivät kauppaa ja tulevaisuuden näkymät olivat positiiviset. Tänä vuonna tulevaisuuden näkymät huolestuttavat Ukrainan sodan vaikutuksista johtuen. Jatkuvasti nousevat materiaali- ja energiahinnat sekä inflaatio lisäävät alan haasteita entisestään.

Alan yhteinen tapahtuma tarjoaa kaupankäynnin lisäksi alustan keskusteluun ja kohtaamisiin, joista kokemuksemme mukaan syntyy kauppaa, innovaatioita, yhteistyömalleja ja ratkaisuja. Tapahtumaa suunnitellessamme teemme tiivistä yhteistyötä alan toimijoiden kanssa, jotta saamme niin näyttelyalueen kuin ohjelman mahdollisimman kiinnostavaksi, ajankohtaiseksi ja ratkaisukeskeiseksi.

Pyrimme aina nostamaan esille ajankohtaiset aiheet ja niputtamaan niitä isompien megatrendien alle. Sieltä juontavat myös ohjelmalavojen nimet BuildPRO, DigiPRO ja GreenPRO.

FinnBuild 2022 -teemoja ovat rakentamisen tulevaisuus, digitalisaation merkitys rakentamisessa, kiertotalous ja vastuullisuus sekä tulevaisuuden työnantaja. Ohjelmissa ja puheenvuoroissa korostuu tänä vuonna uusiutuva energia ja energian säästö, nollapäästöiset työmaat, vihreä siirtymä ja vastuullisuus – rakentamisen ydinalueita unohtamatta. Arkkitehtuuri, suunnittelu, prosessit, automatiikka, älykkäät ratkaisut ja laatu nousevat niin ikään ohjelmanumeroissa, joita on yli sata.

FinnBuildissä on lisäksi paljon puhujia, jotka pureutuvat alan yhteisiin aiheisiin kuten rakennusalan maine, kyberturvallisuus ja moderni turvallisuusoppiminen. Jyrki Kataisen (Sitran yliasiamies) puheenvuorossa kuullaan, miten EU:ssa nähdään kiertotalouden tulevaisuus ja sen bisnesmahdollisuudet. Heti avajaispäivän paneelikeskustelussa käsitellään Rakentamisen tulevaisuutta.

Nyt FinnBuildissä voi sopia tapaamisia jo helposti etukäteen. Tähän tarpeeseen käytössämme on Tavata-työkalu, jonka avulla esimerkiksi työnantajien HR-edustajat voivat avata messukalenterinsa opiskelijoita ja uutta työtä etsiviä varten. Sama työkalu toimii kaikille näytteilleasettajille ja vierailijoille, joten suosittelen lämpimästi kirjautumaan ja avaamaan messukalenterin mahdollisimman pian. Löydät lisätietoa FinnBuildin nettisivuilta.

Tärkeä osa FinnBuildin ohjelmistoa ovat erilaiset kilpailut ja palkintojen jaot. FinnBuild Highlights -voittaja saa tänä vuonna ennätyksellisen 10 000 euron palkinnon. Osallistu viimeistään 22.8.!

Tervetuloa vuoden tärkeimpään tapahtumaan FinnBuild 2022:n!


Jussi Kivikari

Liiketoimintapäällikkö

Helsingin Messukeskus

FinnBuild on rakennus- ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. FinnBuild esittelee rakennus- ja talotekniikan uusimmat tuotteet ja palvelut, työmenetelmät ja ratkaisut sekä runsas määrä alan asiantuntijaohjelmaa. Vuonna 2018 FinnBuild -tapahtumassa vieraili yhteensä 25 253 kävijää. FinnBuild on järjestetty jo vuodesta 1974 ja se kokoaa yhteen kaikki rakennusalan toimijat.

finnbuild.fi LinkedIn Twitter #FinnBuild #FinnBuild2022

Rekisteröidy FinnBuildiin maksutta täällä:

Tutustu ohjelmaan.

Katso mukanaolevat yritykset.