Mikko Myllymäki ryhtyy kehittämään ja johtamaan A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimialalla rata- ja raitiotiesuunnittelun liiketoimintaa ja asiantuntijatiimiä. Kuva: A-Insinöörit

Suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinöörien ratasuunnitteluyksikön johtajaksi on nimitetty 1.8.2024 alkaen diplomi-insinööri Mikko Myllymäki, A-Insinöörit Oy tiedottaa. Myllymäki siirtyy A-Insinööreihin Swecolta, missä hänen vastuullaan oli Pohjois-Suomen ratasuunnittelu. 

Myllymäki ryhtyy kehittämään ja johtamaan A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimialalla rata- ja raitiotiesuunnittelun liiketoimintaa ja asiantuntijatiimiä. 

A-Insinöörit toimii jo laaja-alaisesti raideliikennehankkeissa suunnittelukumppanina. Yhtiöllä on osaamista erityisesti rata- ja raitiotiesiltojen, raideinfran geotekniikan, tasoristeysjärjestelyjen ja vahvavirtasuunnittelun, tie- ja katusuunnittelun ja melun ja tärinän hallinnan alueilla.

– Raideliikenteeseen liittyvä suunnittelu on Suomessa hyvin keskittynyttä. Me tarjoamme kumppanivaihtoehdon, jolla on ykkösketjun osaaminen useilla ratarakentamisen tekniikka-aloilla, kuten geo-, kallio-, valaistus-, vahvavirta- ja siltasuunnittelussa, vankka kokemus yksityisistä ja julkisista ratahankkeista sekä vahva sitoutuminen asiakkaisiin, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

A-Insinöörit on neljässä vuodessa kaksinkertaistanut infrasuunnittelupalvelujen osaajaresurssit ja volyymit. 

– Nyt kasvu on tarkoitus toteuttaa raideliikenteen suunnittelupalveluissa. Saamme Mikosta vahvan raideliikenteen substanssiosaajan ja kokeneen, henkilöstö- ja asiakaslähtöisen luotsin liiketoiminnan kehittämiselle, Järvinen toteaa.

”Ratasuunnittelu on teknisesti haastavaa, aina opettavaa ja erilaista”

Konetekniikan ja liikennetekniikan diplomi-insinööri Mikko Myllymäki on työurallaan toiminut raideliikenteen asiantuntija- ja johtotehtävissä VR Trackilla ja sittemmin Swecossa, missä hän on vastannut Oulun ratasuunnitteluyksiköstä. Myllymäellä on laaja-alainen kokemus niin yksityisistä kuin julkisista rautatiehankkeista. 

– On innostavaa ja mielenkiintoista ryhtyä rakentamaan uutta yhdessä valtavan kovien ammattilaisten kanssa. Ratasuunnittelu on teknisesti haastavaa ja aina opettavaa ja erilaista, sillä se on vahvasti sidottu kaikkeen ympärillä olevaan infraan ja ympäristöön. Ja kun muutoksia tai parannuksia tehdään, mietitään hyvin pitkää aikajännettä, Myllymäki kuvailee.

– Vanha liikkumismuoto on suositumpaa kuin koskaan. A-Insinöörien vahvuus raideliikenneprojekteissa on monipuolinen osaaminen ja kyky katsoa oman tontin ulkopuolelle. 

Yhtiön rata- ja raitiotiehankkeiden palvelut kattavat kaikki tekniikka-alueet ratainfra-, sähkö-, valaistus-, tie-, katu- ja liikennöinnin suunnittelusta siltoihin, tunneleihin ja taitorakenteisiin. A-Insinöörit on tällä hetkellä mukana muun muassa. Espoon kaupunkirata- sekä Kupittaa-Turku-ratahankkeissa. A-Insinöörien erityisosaamiseen kuuluu myös runkomelun ja tärinän hallinta sekä kansainvälisestikin edelläkäyvät algoritmipohjaiset teknologiat kustannustehokkaaseen raideliikenteen vaikutusten selvittämiseen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *