Öljylämmitystä edistävän Lämmitysenergia Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Arto Hannula löytää uusiutuvista polttoaineista keinon, jolla öljylämmityksen päästöjä voi vähentää ja elinkaarta jatkaa. (Kuva Lämmitysenergia Yhdistys ry)

Öljylämmitys on pitkään nähty menneisyyden lämmitysmuotona, mutta sen kasvihuonekaasupäästöjä voi vähentää helposti käyttämällä fossiilisen lämmitysöljyn sijaan uusiutuvaa polttoainetta, öljylämmitystä edistävä Lämmitysenergia Yhdistys ry kertoo tiedotteessaan. 

Kunnissa öljylämmitteisiä kiinteistöjä on vielä paljon. Polttoainevalinnalla niiden hiilidioksidipäätöjen leikkaus on kustannustehokasta ja nopeaa. 

– Uusiutuvan lämmitysöljyn avulla voidaan varmistaa kiinteistöjen lämmityksen toimintavarmuus, Lämmitysenergia Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Arto Hannula kertoo.

– Uusiutuva lämmitysöljy on taloudellisesti järkevä ratkaisu, jota ei pidä unohtaa, Hannula näkee.

Hannulan mukaan poliittiset päätökset vaikuttavat merkittävästi siihen, miten uusiutuvan polttoaineen kysyntä kehittyy tulevaisuudessa. Energiajärjestelmien teknologianeutraalius on avainasemassa, kun Suomi siirtyy kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Uusiutuva lämmitysöljy voi olla ratkaiseva tekijä tässä siirtymässä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *