Elokapina mielenosoituksessa Unioninkadulla ja Kaisaniemenkadulla 2010. (Kuva Elokapina)

Energiateollisuus ry ja Elokapina järjestävät keskustelutilaisuuden nimeltä Yhdessä suurten energiakysymysten äärellä, Energiateollisuus ry tiedottaa. Tapahtuma pidetään Helsingin Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4) torstaina 22. elokuuta klo 17:00–19:00. Tilaisuus striimataan verkossa suorana.

Tilaisuuden tavoitteena on käydä ratkaisukeskeistä dialogia ekologisesti kestävän energiamurroksen kysymyksistä paneelikeskustelun muodossa. Keskustelun ja yhteistyön pohjana on tieteellinen tieto.  

Paneelissa nähdään Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Fortumin yhteiskuntasuhdejohtaja Merja Paavola, Elokapinan aktivisti Topi-Matti Heikkola, WWF:n asiantuntija Bernt Nordman ja ilmastopaneelin Kati Koponen.  

Keskustelun juontaa Suomen nuorten ilmastodelegaattina toimiva Energiateollisuuden harjoittelija Hanna Höijer

Energiateollisuuden tavoitteena on ilmastoneutraali ja luontovaikutuksiltaan positiivinen energiajärjestelmä.  

– Meillä on pitkälti yhteinen päätavoite ympäristökysymyksistä huolestuneiden nuorten aktivistien kanssa, tilaisuudessa esiintyvä Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä toteaa.

– Meille on tärkeää käydä ilmastoliikkeen kanssa aitoa vuoropuhelua ja kuulla heidän ajatuksensa siitä, mitä voisimme tehdä paremmin ja toisaalta kertoa, mitä olemme jo tekemässä näiden haasteiden ratkaisemiseksi, Leskelä jatkaa.  

Myös Elokapina toivoo keskinäisen ymmärryksen ja vuoropuhelun kasvua toimijoiden välillä 

– Lähdimme mukaan järjestämään tätä paneelia, koska haluamme tuoda keskustelut oikeudenmukaisista energiaratkaisuista ja niiden ongelmakohdista kaikkien nähtäville, toteaa Elokapinaa edustava Topi-Matti Heikkola.

– Ero Elokapinan ja Energiateollisuuden näkemyksissä on sen verran suuri, että molemminpuolisen ymmärryksen lisääminen on tarpeen näiden elintärkeiden kysymysten äärellä, Heikkola sanoo.   

Onko yhteistyö mahdollista kahden hyvin erilaisen toimijan välillä mahdollista? Tervetuloa mukaan kuulemaan näkemyksiä energiakysymyksistä ja uusista ratkaisuista suoraan keskeisiltä toimijoilta.  

Tilaisuuden striimauslinkki:  

https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?eventId=305725233 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *