Kirsikkapuita Joensuun Penttilänrannassa. (Kuva Joensuun kaupunki)

Joensuussa sijaitsevat kaikille avoimet syötävät puistot on viety kartalle. Syötävillä puistoilla tarkoitetaan istutuksia, joista saa kerätä satoa, Joensuun kaupunki kertoo tiedotteessaan.

– Puistoja on 24 ja niistä löytyy pääosin viinimarjoja, aroniaa ja omenoita. On joukossa myös esimerkiksi kirsikoita ja luumujakin, iloitsee Joensuun kaupungin ilmastokoordinaattori Tuuli Hyppänen.

– Marjoja ja hedelmiä saa käydä syömässä kuka haluaa. On toki hyvä huomata, että osa puistoista on vielä melko uusia ja pieniä, eivätkä niiden sadot ihan koko kaupunkia ruoki, Hyppänen naurahtaa.

Puita ja pensaita on istutettu lähinnä leikkipaikkojen ja puistojen yhteyteen osaksi muita istutuksia. Sen lisäksi, että  puistot tarjoavat luonnontuotteita kerättäväksi, ne toimivat hiilinieluina ja edistävät luonnon monimuotoisuutta. Syötävien kasvien istuttaminen puistoihin on asetettu tavoitteeksi kaupungin kunnianhimoisessa ilmasto-ohjelmassa.

– Kun uusien kasvien istuttamisesta keskusteltiin, selvisi, että syötäviä kasveja on puistoissa kyllä jo paljon, mutta niiden olemassaolo ei ollut kovin hyvin yleisessä tiedossa. Siksi puistot on viety nyt kartalle ja koitamme lisätä kaupunkilaisten tietoisuutta jo olemassa olevista kasveista, Hyppänen kertoo.

Syötäviin puistoihin pääsee tutustumaan osoitteessa joensuu.fi/syotavat-puistot.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *