Metsolan päiväkodissa merkittävää ovat kaunis ja onnistunut arkkitehtuuri sekä tyylikkäät tilat. (Kuva Anders Portman, Kuvio Oy)

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä Espoon rakennusvalvonta ovat myöntäneet tunnustuksen erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Vuoden 2023 Hurraa!-palkinnon saa Tapiolassa sijaitseva Metsolan päiväkoti.

Perusteluissa lautakunta korostaa puurakentamisen merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnan keinona. Lisäksi se pitää merkittävänä rakennuksen kaunista ja onnistunutta arkkitehtuuria sekä tyylikkäitä tiloja. Kiitosta saa myös liito-oravan siipiä muistuttava harjakatto.

Lautakunnan mukaan suunnittelussa ja toteutuksessa on onnistuneesti toteutettu lapsille turvalliset, terveelliset ja monipuoliset tilat varhaiskasvatuksen tarpeisiin.

Kohteen pääsuunnittelijoina ovat toimineet Vesa Erikkilä (2020–2022) ja Marko Voho (2022–2023) Arkkitehtitoimisto Innovarch Oy:stä, joka on nykyään osa AFRY Ark Studiota.

Kunniamaininnan sai uimarannan rakennusten ilmeen kohotus

Kunniamaininnan saa Matinkylän uimarannan rakennusten ilmeen kohotus taiteen keinoin. Kiitosta lautakunta antaa toteutuksen asukaslähtöisyydelle. Merellinen puutarha -niminen ilmeen kohotus lähti liikkeelle Matinkylä-Seuran aloitteesta, ja teokset toteutti Mimmit peinttaa -taidekollektiivi.

Lautakunnan mielestä graffitien päälle maalatut taideteokset luovat miellyttävän visuaalisen kokonaisuuden. Lautakunta pitää uimarannan ilmeen kohotusta merkittävänä rakennetun ympäristön laatuun ja viihtyisyyteen vaikuttavana tekona.

Hurraa!-tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2014 saakka. Viime vuonna sen sai Espoon keskuksessa sijaitseva Kirstinmäen asuinkerrostalojen korttelikokonaisuus.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *