Optimization AI auttaa kiinteistötekniikan dynaamisessa säätämisessä. (Kuva Schneider Electric)

Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on lanseerannut kiinteistönhallintajärjestelmään yhdistettävän Optimization AI -moduulin, joka hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista. Optimization AI on osa Schneider Electricin EcoStruxure Building Advisor -ylläpitopalvelua.

Tekoälyratkaisu säätää kiinteistönhallintajärjestelmän asetusarvoja itsenäisesti ja lähes reaaliaikaisesti 15 minuutin välein. Se huomioi säätiedotukset, seuraa energian hinnan vaihteluita ja mukauttaa toimintaansa dynaamisesti kiinteistön käyttöasteen mukaan.

Optimization AI on otettu maailmalla käyttöön yli tuhannessa kiinteistössä. Keskimäärin ratkaisulla on saavutettu:

  • 15 prosenttia pienemmät lämmitys- ja jäähdytysenergiakulut
  • 23 prosenttia vähemmän kiinteistöjen käyttömukavuuteen liittyviä valituksia
  • 30 prosenttia pidempi käyttöikä laitteistoille (vähentyneen käyttöasteen ansiosta).

Optimization AI on suunniteltu toimimaan yhdessä monenlaisten LVIJ-ratkaisujen kanssa vaihtelevissa kiinteistöolosuhteissa. Ratkaisu mukautuu erilaisten rakennusten tarpeisiin, sen käyttöönotto on nopeaa ja kiinteistönhoitajat voivat seurata sen toimintaa täysin läpinäkyvästi. Optimization AI:n käyttö pienentää kiinteistöjen käyttökuluja, jolloin investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Ensiluokkaista suorituskykyä edistyneellä tekoälyllä

Kiinteistönhallinnan järjestelmien hienosäätäminen on perinteisesti hoidettu manuaalisesti, mikä ei aina johda optimaalisiin tuloksiin. Optimization AI -tekoälyratkaisu tehostaa kiinteistönhallintajärjestelmien käyttöä, pienentää kiinteistöjen käyttökustannuksia, parantaa sisäilman laatua ja auttaa saavuttamaan kestävälle kehitykselle asetetut tavoitteet.

Ratkaisu säätää taloteknisten järjestelmien asetusarvoja itsenäisesti ja dynaamisesti, mikä pienentää energiakulutusta ja huolehtii samalla kiinteistöjen käyttömukavuudesta. Optimization AI käsittelee dataa ja tekee sen pohjalta älykkäitä säätöjä paljon ihmiskäyttäjää tehokkaammin. Lisäksi edistynyt koneoppiminen tekee jatkuvia parannuksia rakennuksen digitaaliseen kaksoseen.

Optimization AI on helppo ottaa käyttöön, ja se skaalautuu erilaisiin kiinteistöihin. Käyttöönottoon tarvitaan vain ohjelmiston asentaminen ja konfigurointi, eikä kiinteistöön tarvitse asentaa erillisiä laitteita.

Jokaista tekoälyn tekemää muutosta ja toimintoa on mahdollista seurata, kun ratkaisu liitetään EcoStruxure Building Operationin kaltaiseen avoimeen kiinteistönhallintajärjestelmään. Kiinteistönhoitaja voi myös tarvittaessa ohittaa tekoälyn säädöt. Optimization AI:n asetusarvoihin pohjautuva optimointi toimii kiinteistönhallintajärjestelmän säätöjen rinnalla, joten tekoäly ei ohita esimerkiksi ennalta määritettyjä toiminta-arvoja.

  • EcoStruxure Building Advisorin Optimization AI -moduuli kiinteistönhallintajärjestelmiin parantaa rakennusten energiatehokkuutta ja käyttömukavuutta tekoälyn ja koneoppimisen avulla.
  • Monentyyppisiin rakennuksiin soveltuva Optimization AI säätää kiinteistön toimintaa itsenäisesti, mikä helpottaa kiinteistönhoitajien työtä ja vähentää kiinteistöistä koituvia kuluja.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *