Vantaan Energian Martinlaakson yhteistuotannon voimalaitos tuottaa sähköä ja kaukolämpöä. (Kuva Timo Kuukkanen)

Kaukolämmön toimitusvarmuus on korkealla tasolla, ilmenee Energiateollisuus ry:n julkaisemista tilastoista. Vastaajat edustivat 93 %:a kaukolämmön kokonaismyynnistä. Tilastot kattavat vuoden 2022 kaukolämmön toimitukset.

Vuositasolla kaukolämmön toimitusvarmuus oli 99,98 % ja talvikaudella 99,99 %.

Keskimääräinen vuosittainen keskeytysaika oli 1,6 tuntia asiakasta kohden. Keskeytyksiä yhtiöillä oli yhteensä 2500, joista 83 % oli suunniteltuja ja 17 % suunnittelemattomia. Yli 24 tunnin keskeytyksiä oli yhteensä 46 koko maassa. Ne edustivat alle kahta prosenttia kaikista keskeytyksistä. Valtaosa pidemmistä katkoista oli suunniteltuja keskeytyksiä.

  • Kaukolämpö on ehdottoman luotettava tapa järjestää kodin ja kiinteistön lämmitys, toteaa Energiateollisuuden asiantuntija Harri Hillamo. Putken katkeaminen tai laitteiston vioittuminen on äärimmäisen harvinaista, ja jos jotain tapahtuu, viat korjataan pian ilman että itse tarvitsee tehdä mitään, Hillamo jatkaa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *