Mosaiikissa on tiloja kaikille kaupunkilaisille, nuorisotilan lisäksi muun muassa kirjasto ja erilaisia askartelupajoja. (KUVA: Timo Kuukkanen)

Vihdoin vantaalaiset pääsevät kurkistamaan uuteen ja upeaan Mosaiikkiin, Kiviksen kakkoskerrokseen (Vantaankoskentie 69, 01700 Vantaa). Kaupunkikulttuurikeskukseen avautui kirjasto ja nuorisotila sekä tiloja kaupunkilaisten, järjestöjen ja yhteisöjen käyttöön. Tilat avataan kokonaisuudessaan loppuvuodesta 2023. Avajaisissa luvassa mukavaa ohjelmaa kaikenikäisille!  

Avajaisissa 5.10.2023 pääsi muun muassa tutustumaan osaan nuorisosiivestä, palauttamaan kirjastoaineistoa sekä noutamaan kirjaston varauksia. Lisäksi kivistöläisille avautuu pääsy Digikoppiin mediatyöasemalle sekä opiskelutilaan, joka tarjoaa puitteet lukemiselle ja työskentelylle. Myös monitoimitiloihin on mahdollisuus tutustua avajaispäivänä, mutta niiden varausmahdollisuus avautuu vasta myöhemmin. Monitoimitiloihin voi tulevaisuudessa hakea vakituista tai satunnaisempaa käyttövuoroa.

Mosaiikista Kivistöläisten kohtaamispaikka

Uuden kaupunkikulttuurikeskuksen tilat ovat kaupunkilaisten tiloja. Kivistöläisiä on kuultu rakennushankkeen eri vaiheissa ja esimerkiksi tilojen värikoodit tulevat heidän toiveistaan. Mosaiikissa on pyritty ottamaan huomioon mahdollisimman erilaiset käyttäjätarpeet. Esimerkiksi perheet pääsevät retkelle kirjastoon ja toisaalta Mosaiikissa on tarjolla myös hiljaisia tiloja keskittyneempään työskentelyyn. Tiloja on varattavissa myös järjestötoimijoiden käyttöön. Nuorten siipi pelitiloineen, kokkailutiloineen ja studioineen tarjoaa hienot mahdollisuudet monipuoliseen nuorisotyöhön. Tilat mahdollistavat nykyaikaisen ja monipuolisen kulttuuri- ja kirjastotoiminnan.  

– Uusilla kaupunkikulttuurikeskuksen tiloilla on todella iso merkitys Kivistön asukkaille. Nyt Kivistöön saadaan täyden palvelun kirjasto ja nuorisotila sekä aivan uutena myös kulttuuripalveluita. Myös asukastoiminnan tilat tulevat laajenemaan aiemmasta. Kivistön kaupunginosa saa nyt ne palvelut, joita sinne on pyritty saamaan jo vuosien ajan, ja joita asukkaat ovat syystäkin kaivanneet, kertoo kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand

Tilat avautuvat kokonaisuudessaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Tilojen sisustaminen ja varustelu vaativat aikaa ja käyttöönotossa on otettava huomioon niin turvallisuustekijät kun työntekijöiden perehdytys tilojen käytöstä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *