Ideakilpailu Suomen energiaviisaimmasta koulusta on käynnissä.

Suomen energiaviisaimman koulun rakentaminen alkoi! Peruskoululuissa ja ammattioppilaitoksissa opiskelevat kaikenikäiset lapset ja nuoret rakentavat kouluistaan energiaviisaita versioita Minecraft-pelimaailmassa. Eri ikäisillä oppilailla on omat sarjansa.

 Kilpailu käydään 27.9.–1.11.2023 välisenä aikana. Sen järjestävät Caverion, Microsoft ja Oulun kaupunki.

Suomen energiaviisain koulu -kilpailu on herättänyt suurta innostusta koulujen piirissä. Kisaan on ilmoittautunut tiimejä jo 170 koulusta lähes 70 paikkakunnalta. Kilpailu on aidosti valtakunnallista, sillä mukana on kouluja ympäri Suomen, isoista kaupungeista pienille paikkakunnille.

Mukaan ehtii ilmoittautua vielä kisan aikanakin!

Tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria ymmärtämään energiamurrosta ja auttaa heitä löytämään vastuullisia ratkaisuja omasta ympäristöstään. Samalla halutaan sytyttää kipinää alan töitä kohtaan ja varmistaa, että alan osaajia löytyy Suomesta myös jatkossa.

Kisatunnelmia nähtävillä Caverionin sosiaalisessa mediassa

Energiaviisaita koulurakennuksia nousee kilpailun aikana Minecraft Educationiin, joka on oppimiseen suunniteltu versio pelistä. Pelin lisenssi löytyy lähes jokaisesta Suomen kunnasta. Yleisö pääsee seuraamaan kisatunnelmia reportaaseista, joita julkaistaan Caverionin sosiaalisen median kanavissa.

Ammattilaisraadin valitsemat voittajat julkistetaan 15.11.2023. Raadissa on mukana energia-alan ja opppimisen asiantuntijoiden lisäksi mm. suosittu Minecraft-tubettaja Beata Rodas eli Paqpa. Voittajatiimit palkitaan yhteisellä kivalla tekemisellä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *