Päiväkoti Martta Wendelin valmistui vuonna 2022. (Kuva: Timo Nurmi / Tuusulan kunta)

KUNTAKIERROS Tuusulassa viime vuonna käyttöön otettu päiväkoti Martta Wendelin on valittu vuoden 2023 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon ehdokkaaksi. Listalla on kaikkiaan viisi ehdotusta.

Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) myöntämän palkinnon voittaja julkistetaan 2. lokakuuta. Ehdokaslistalla ovat päiväkoti Martta Vendelinin lisäksi Ajurien talli, Chappe-taidemuseo, Lauttasaaren kirkon peruskorjaus ja Tanssin talo.

Päiväkoti Martta Wendelin on noin 200 lapselle suunniteltu, vuonna 2022 valmistunut puurakennus. Sen sijoittelussa on huomioitu vilkasliikenteisen Tuusulanväylän meluhaitat ja liikenteen päästöt. Sisätilojen suuntauksessa on hyödynnetty eteläistä puistomaisemaa ja auringonvaloa. Ulko- ja väliseinien sekä välipohjien rakenteiksi on valikoitunut yksiaineinen hiilinieluna toimiva CLT-massiivirakenne.

Kohteen suunnittelusta vastasivat Arkkitehdit Frondelius Keppo Salmenperän (AFKS) arkkitehditJari Frondelius, Jaakko Keppo ja Juha Salmenperä, joista Frondelius toimi pääsuunnittelijana. Projektiarkkitehtejä olivat Mikko Liski ja Tommi Kantanen.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon finalistikohteet valitsee vuosittain vaihtuva, SAFAn hallituksen nimittämä esiraati.

– Esiraati päätyi viiteen kohteeseen, joita yhdistää hienovarainen ja oivaltava suunnittelu sekä onnistunut rakentamisen toteutus. Tämän vuoden palkintoehdokkaiksi ilmoitetuista ehdokkaista huomattava osa edustaa täydentävää tai korjaavaa rakentamista. Uudisrakentamiskohteissa näkyy myös puuarkkitehtuurin monipuolistuminen ja tekninen kehitys, kertoo esiraadin puheenjohtaja, professori Rainer Mahlamäki Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Tänä vuonna Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajan valitsee Anna Herlin, joka kuuluu viidennessä polvessa hissejä ja liukuportaita valmistavan KONE Oy:n omistajasukuun.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *