Sähkömoottori avustaa pyörän vauhdin enintään 25 km/h -nopeuteen ja pyörällä voi myös peruuttaa. Kuvassa pyöräilee Maryna Lazarenko Viitasaaren kaupungin katu-ja puistotyöosastolta. (Kuva: Viitasaaren kaupunki)

Viitasaaren tekninen toimi otti heinäkuussa puistotöitä varten käyttöön tavarapyörän, jonka kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi yksi matkustaja sekä tavaroita, esimerkiksi kastelukannuja ja muita työvälineitä.

Sähköpyörä hankittiin Viitasaarelle sekä kestävän kehityksen että puistotyön luonteen vaatiman liikkumisen tarpeen vuoksi. Viitasaari on panostanut ilmastotyöhön ja liittyi vuonna 2022 valtakunnalliseen Hinku-verkostoon.

-Tekninen toimi kartoittaa kokemuksia sähköpyörän käytöstä, ja jatkossa pyöriä voidaan hankkia lisää tarpeen mukaan. Autoja tarvitaan edelleen, mutta tekniikan kehityttyä pyörät ovat kaupunkiorganisaatiolle hyvä vaihtoehto myös tavaroiden kuljettamiseen, teknisen toimen toimialajohtaja Juho Tenhunen kertoo Viitasaaren kaupungin tiedotteessa.

Sähköpyörällä ajamiseen ei tarvita ajokorttia, ja se on tavarapyörän merkittävä etu kausityössä. Alaikäisten kesätyöntekijöiden lisäksi myöskään kaikilla aikuisilla kausityöntekijöillä ei ole ajokorttia.

-Aiemmin työntekijät ovat liikkuneet pääasiassa autokyydeillä, nyt pienempi ryhmä voi lähteä työkohteeseen pyörän avulla ja ottaa tarvittavat varusteet mukaan, Seija Tenhunen kaupungin katu-ja puistotyöosastolta sanoo.

Osa puistotöistä tehdään yhdistettyjen pyöräteiden ja jalkakäytävien varrella, joihin pyörä sopii erinomaisesti. Pyöräily on autoilua helpompaa ja kaikille liikkujille turvallisempaa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *