Villa Kokkonen valmistui vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi. (Kuva: Järvenpään taidemuseo/Mikhail Olykaynen)

Järvenpään kaupunki remontoi Alvar Aallon suunnitteleman Villa Kokkosen eli säveltäjä Joonas Kokkosen taiteilijakodin. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Järvenpään kaupungille 105 000 euroa korjauskustannuksiin. Muutos- ja korjaustöiden kustannusarvio on noin 300 000 euroa.

Remontti käynnistyy syksyllä, ja vuonna 2023 Villa Kokkonen on korjauksen takia kiinni yleisöltä. Tavoitteena on, että rakennus avataan yleisölle museona vuoden 2024 aikana.

Villa Kokkosen uskotaan kiinnostavan Alvar Aalto -kohteena niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin matkailijoita. Talo on harvinaisuus, sillä se on yksi harvoista toteutuneista Alvar Aallon yksityiskäyttöön suunnittelemista rakennuksista.

Villa Kokkonen on Keski-Uudellamaalla ainoa Alvar Aallon suunnittelema kohde. Se valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimmaksi taloksi. Järvenpään kaupunki osti Villa Kokkosen Kokkosen perikunnalta vuonna 1998.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *