Jyväskylän pyöräilypormestariksi valittava alakoululainen saa vuodeksi käyttöönsä hienon fillarin. Pormestari toimii lasten edustajana pyörällä kulkemiseen liittyvissä tapahtumissa tai hankkeissa. (Kuva: Ville Miettinen)

Jyväskylän lapsipyöräilypormestarin haku on käynnistynyt. Tänä keväänä valitaan järjestyksessään Jyväskylän ja koko Suomen viides lapsipyöräilypormestari. Kaikki Jyväskylän alakouluikäiset lapset voivat hakea tehtävään.

Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän Pyöräilyseuran JYPS ry:n edustajat valikoivat ehdokkaista enintään kymmenen Lasten parlamentin sähköisesti toteutettavaan äänestykseen, ja päättävät lapsipyöräilypormestarin valinnasta Lasten parlamentin äänestyksen pohjalta.

Uuden pormestarin ensiesiintyminen on suunniteltu Pyöräilyviikon Fillarifestareille lauantaille 6.5. klo 12. Tulevan pormestarin virka-aika on lukuvuosi 2023–2024. Pormestari saa virkakautensa ajaksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittaman polkupyörän.

Lapsipyöräilypormestari toimii lasten edustajana pyörällä kulkemiseen liittyvissä tapahtumissa tai hankkeissa. Lapsipyöräilypormestari voi esimerkiksi ilmaista lasten näkökulman pyöräilyyn liittyviin suunnitelmiin, kuten koulujen pyöräparkkien uudistamiseen ja pyöräväylien toteuttamiseen. Lapsipyöräilypormestari toimii virassa omien aikataulujensa ja kiinnostustensa mukaan.

Lapsipyöräilypormestari valitaan Jyväskylään nyt viidettä kertaa. Nykyinen pormestari Pinja Vienola haluaa kannustaa kaikkia pyöräilystä kiinnostuneita alakoululaisia hakemaan pormestariksi.

– Pormestarina on ollut tosi kiva olla. Olen saanut ajella mahtavalla virkapyörällä. Rohkaisisin kaikkia pyöräilystä innostuneita hakemaan tehtävään. Pormestarille on monenlaisia tehtäviä. Saa esimerkiksi antaa haastatteluita, Pinja Vienola kertoo Jyväkylän kaupungin tiedotteessa.

Pyöräilypormestarin valitsevat Jyväskylän kaupunki, Lasten Parlamentti ja JYPS ry. Pormestarin valinta on osa Jyväskylän kaupungin Liikkuva koulu -toimintaa fiksun ja kestävän arkiliikkumisen edistämiseen.

Lapsipyöräilypormestarin yhteyshenkilönä Jyväskylän kaupungilla toimii fiksun liikkumisen koordinaattori. Lasten parlamentti on kaikkien Jyväskylän alakouluikäisten lasten vaikuttamiskanava, jonka tehtävänä on tuoda lasten ääntä kuuluviin kaupungin päätöksenteossa. JYPS:llä valitseminen sisältyy Fillarilla pääsee -hankkeeseen, joka on saanut viestintävirasto Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

Jyväskylän lapsipyöräilypormestariksi voi hakea perjantaihin 24.3.2023 asti.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *