Harva-alueiden sopimuspalokuntaviikkoa vietetään elokuun lopulla. Kuvassa Konsta Vartiainen ja Niko Niemi Rengon VPK:sta. (Arkistokuva: Tuula Ainasoja)

Sopimuspalokunnat esittäytyvät ympäri Suomea ensimmäisillä erityisesti haja-asutusalueelle suunnatulla Sopimuspalokuntaviikolla.

VPK-viikko liittyy Sopimuspalokuntien elinvoimaisuuden kehittäminen harva-alueella -hankkeeseen ja järjestetään 22.-28.8.2022. Valtakunnallisen viikon aikana halutaan tuoda esille sopimuspalokuntalaisuutta ja sopimuspalokuntien eri osastojen toimintaa sekä madaltaa kynnystä liittyä sopimuspalokuntaan.

Lisäksi sopimuspalokunnat eri puolilla Suomea jalkautuvat omien resurssiensa mukaisesti esittelemään toimintaansa. Tämä voi tarkoittaa yleisöille avoimia sopimuspalokunnan harjoituksia tai sopimuspalokunnan toiminnan esittelyä julkisilla paikoilla.

Viikon aikana sopimuspalokuntalaisille tarjotaan myös maksuttomia webinaareja eri aiheista.

Ilmoittautuminen sopimuspalokuntaviikkoon on parhaillaan käynnissä ja jo nyt mukaan on  ilmoittautunut yli sata sopimuspalokuntaa ja pelastuslaitosta ympäri Suomen. Ilmoittautuminen päättyy 11.8.2022 ja tämän jälkeen kootaan tiedot mahdollisista paikallisista tapahtumista. 

Palosuojelurahasto PSR:n rahoittamaa hanketta koordinoi Jokilaaksojen pelastuslaitos. Mukana ovat myös Etelä-Savon pelastuslaitos, Kainuun pelastuslaitos, Keski-Suomen pelastuslaitos, Lapin pelastuslaitos, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos, Pohjois-Savon pelastuslaitos, Kuntaliitto, Sisäministeriö, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK), Suomen Palopäällystöliitto (SPPL) ja Suomen Sopimuspalokuntien Liitto (SSPL).

Sopimuspalokuntaviikko on avoin kaikille Suomen sopimuspalokunnille ja pelastuslaitoksille.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *