Auran uusi kunnantalo valmistuu keväällä 2023. (Kuva: Hoivarakentajat)

Auran kunta rakentaa uuden kunnantalonsa massiivipuusta.

– Puurakentaminen on todellinen arvovalinta. Meillä Aurassa satsataan tulevaisuuteen ja vahvistetaan elinvoimaisuutta. Nykyaikainen ja ilmastoystävällinen kunnantalo on meille kaikille auralaisille ylpeyden aihe, kertoo Auran kunnanjohtaja Terhi Källi.

Keväällä 2023 valmistuvaan, 848 neliöiseen kunnantaloon rakentuu työhuoneita sekä neuvottelu- ja kokoustilaa. Hybridityön mahdollisuudet näkyvät kunnantalon kalustuksessa ja modernissa kokoustekniikassa. Kunnantalon tilat rakentuvat monikäyttöisiksi.

– Voidaan oikeastaan puhua kuntalaisten talosta. Uudessa hirsikiinteistössä voidaan järjestää tulevaisuudessa monenlaisia tilaisuuksia ja tapahtumia, Källi sanoo.

Kunnan tekninen johtaja Kari Tuohi kertoo, että massiivipuu on investointi paitsi vähähiiliseen tulevaisuuteen, myös kunnan työntekijöiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen.

– Halusimme ehdottomasti rakentaa vähähiilisestä, kotimaisesta hirrestä. Ilmastoarvomme näkyvät rakennusmateriaalin ohella siinä, että kunnantaloon asennetaan maalämpö ja hyödynnämme myös aurinkosähköä, Tuohi sanoo.

– Hirsi luo tiloihin terveelliset ja turvalliset sisäilmaolosuhteet ja se on niin akustisesti kuin visuaalisesti aistiystävällinen materiaali, Tuohi kuvailee.

Auran kunta toteuttaa uuden kunnantalon yhteistyössä Hoivarakentajien kanssa. Hoivarakentajat on rakentanut Auraan aikaisemmin jo hirsipäiväkodin, hirsisen kuntosalin ja kaksi hoivakotia.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *