Keski-Uudenmaan alueen pelastustoimella on ongelmia toimintavalmiusaikojen suhteen Vantaan suunnalla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Keski-Uudenmaan alueen pelastustoimelle määräyksen pelastustoiminnan huomattavien epäkohtien korjaamisesta. Aluehallintoviraston mukaan pelastustoiminnan toimintavalmiusajat eivät ole kaikilta osin toteutuneet kiireellisissä tehtävissä vähimmäistavoitteiden mukaisesti.

Pelastustoimessa on maa jaettu 1 km x 1 km kokoisiin riskiruutualueisiin, eikä Keski-Uudenmaan alueella kiireellisimmissä hälytyksissä apu ehdi joka paikkaan riittävän nopeasti. Avin mukaan ongelmia on havaittu Länsi-Vantaalla, Tikkurilassa ja Itä-Vantaalla sekä jossain määrin muun muassa Jokelan alueella.

-Aluehallintovirasto katsoo, että sen ja pelastuslaitoksen tekemien selvitysten perusteella voidaan todeta, että Keski-Uudenmaan alueen pelastustoimen pelastustoiminnan palvelutasossa on pelastuslain 85 §:n 2 momentin mukaisesti huomattavia epäkohtia. Keski-Uudenmaan pelastustoimen alueen ensimmäisen yksikön ja pelastustoiminnan toimintavalmiusaikojen täyttyminen asetettujen riskiruutukohtaisten vähimmäistavoitteiden mukaisesti ei ole riittävä, riskiluokan I kiireellisissä tehtävissä, päätöksessä todetaan.

Keski-Uudenmaan alueen pelastustoimi, on kiinnittänyt puutteisiin huomiota jo aiemmin. Toimintavalmiusaikojen puutteisiin on kiinnittänyt huomiota myös Vantaan kaupungin tarkastuslautakunta omassa vuoden 2019 arviointikertomuksessaan.

Aluehallintovirasto edellyttää alueen pelastustointa korjaamaan palvelutasonsa huomattavat epäkohdat ja saattamaan palvelut lain edellyttämälle tasolle suunnitelman mukaisesti vuosien 2022-2026 aikana.

Aluehallintoviraston päätös kokonaisuudessaan

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *