"Raaden hammas" Keilaniemessä saa rinnalleen lähes kaksi kertaa niin korkean toimisto- ja hotellirakennuksen, jos suunnitelmat toteutuvat. (Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc)

Nesteen vanha pääkonttori, legendaarisen vuorineuvos Uolevi Raaden mukaan ”Raaden hampaaksi” nimetty 84-metrinen tornitalo saa vierelleen jopa 161-metrisen toimisto- ja hotellitornin, jos Espoon Keilaniemenrannan asemakaavamuutos etenee rakentamiseen.

Kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli Keilaniemenrannan asemakaavan muutosta tiistaina. Asemakaavan muutoksen mukaan tornin viereen rakennetaan myös asuntoja, palveluja ja liiketiloja.

Vuonna 1976 valmistunut silloisen Neste Oy:n pääkonttori oli valmistuessaan Suomen korkein tornitalo, vaikka alkuperäisistä suunnitelmista leikattiin pois useita kerroksia. Ja sittemmin Fortum Oyj:n pääkonttorina palvellut rakennus on edelleen Suomen korkein toimistorakennus.

Nyt Keilaniemeen suunnitellun uuden tornin toimisto-osan päävuokralainen olisi KONE Oyj. Tornin alimpiin kerroksiin tulisi Rantaraitin suuntaan avautuvat kongressi-, ravintola- ja kahvilatilat. Torni valmistuu vuonna 2022.

Entisen Fortumin pääkonttoritornin Regenero uudistaa nykyaikaiseksi toimistotilaksi, jonka päävuokralaisena on Accountor. Ylimpään kerrokseen on suunnitteilla näköalaravintola. Tornin peruskorjaus on jo käynnissä ja valmistuu vuonna 2020.

Uuden toimisto- ja hotellitornin tuntumassa sijaitsevasta Rantaraitista kehitetään vihreä, yhtenäinen ja esteetön meren äärellä kulkeva rantapromenadi. Hotellin viereinen ranta-alue muutetaan aukioksi. Pysäköinti Keilaniemenrannassa sijoitetaan kokonaan maan alle.

Keilaniemen metroaseman ja tulevan Raide-Jokerin päätepysäkin ympäristö rakennetaan viihtyisäksi jalankulkuympäristöksi.

(Lähde: Espoon kaupunki)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *