Joensuu kuulutti tammikuun alussa ilmiantamaan rumia paikkoja. Vastauksissa ehdotettiin useiden kohteiden purkamista tai uudistamista. (Kuva Joensuun kaupunki)

Joensuulaisia pyydettiin tammikuun alussa nimeämään rumia paikkoja nettikyselyssä. Kyselyllä haluttiin löytää kaupunkilaisten rumina pitämiä alueita, joita voitaisiin uudistaa täydennysrakentamisen yhteydessä. Kyselyyn saatiin 123 ilmoitusta rumasta paikasta tai alueesta.

Vastauksissa ehdotettiin useiden kohteiden purkamista tai uudistamista. Lisäksi toivottiin, että täydennysrakentamisella korjataan rumiksi koettuja paikkoja ja tehdään muutenkin kaupungista kauniimpi.

Hajonta vastauksissa oli niin suuri, että tuloksia ei voida helposti hyödyntää täydennysrakentamisohjelmassa. Kyselyn perusteella ei voida myöskään nostaa mitään yksittäistä kohdetta ”Joensuun rumimmaksi paikaksi”. Kyselyn tuloksia voidaan kuitenkin käyttää apuna yksittäisten kohteiden ja alueiden parantamista suunniteltaessa.

Kunnostusta kaipaavissa kohteissa oli mukana kokonaisia kaupunginosia tai kortteleita sekä keskeisiä paikkoja, joihin esitettiin yleisilmeen kohottamista, julkisivujen uusimista ja täydennysrakentamista. Vastauksia keskittyi jossakin määrin ruutukaava-alueelle ja aseman sekä Rantakylän seuduille.

Vastauksissa nostettiin esille kohteita, joissa vanhan ja uuden yhdistämistä tulisi tehdä taiten, alueita jotka kaipaavat esimerkiksi istutuksia sekä puistoja, joita tulisi kehittää. Myös liikenneympäristöjen kehittämistarpeita esitettiin. Joensuusta löytyi lisäksi kohteita, joita tulisi maisemoida tai jotka paranisivat pelkästään siivoamalla.

Kyselyn tulokset kartalla täältä.

(Lähde: Joensuun kaupunki)

Markku Vento
markku.vento@kuntatekniikka.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*