Voittoisan Ou-Luups-ehdotuksen havainnekuva Oulun torialueesta.

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen sekä Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan järjestämän ideakilpailun kauppatorin ja sitä ympäröivän alueen kehittämiseksi on voittanut kilpailutyö nimeltä Ou-Luups.

Kilpailuun saapui seitsemän arkkitehtiopiskelijoiden laatimaa ehdotusta ja töiden taso oli tuomariston mukaan erinomainen.

Ou-Luups-voittajatyössä Oulun kauppatori on jaettu aukioihin ja Toripolliisi-patsas on saanut uuden sijainnin.

– Ou-Luups-ehdotuksen ansiot ovat torialueen monipuolisessa ideoinnissa sekä selkeässä, tasapainoisessa ja harkitussa rantavyöhykkeen täydennysrakentamisessa, sanoo Oulun yliopiston edustajana tuomaristossa toiminut koulutusrehtori, professori Helka-Liisa Hentilä.

Ideakilpailussa haettiin uusia ja ennakkoluulottomia ratkaisuja torialueen ja kaupunkikeskustaa myötäilevän rantavyöhykkeen kehittämiseen. Tehtävänä oli suunnitella Oulun keskustaan mielenkiintoinen, toiminnallisesti monipuolinen ja korkeatasoinen torialue lähirantoineen.

– Torialueen väljyys ja keskeneräisyys on huomattu kaikissa kilpailutöissä, toteaa tuomariston puheenjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja Matti Matinheikki.

– Ehdotuksissa lähestytään torin kehittämistä eri tavoin. Osassa esitetään melko pieniä muutoksia nykytilanteeseen, osassa taas päädytään rohkeisiin ratkaisuihin täydennysrakentamisen ja torin toiminnallisuuksien osalta, Matinheikki jatkaa.

Kaikissa kilpailutöissä etsitään ratkaisua torialueen rajaamiseen tai jakamiseen pienempiin kokonaisuuksiin.

Ou-Luups-ehdotus palkittiin 3 000 eurolla. Voittajaehdotuksen takaa löytyvät maisterivaiheen opiskelijat Raquel Lima (Portugali), Siiri Murtola (Suomi) ja Benjamin Darbot (Ranska). Muita ehdotuksia ei asetettu paremmuusjärjestykseen.

Näytteitä kilpailutöistä löytyy verkkosivulta www.ouka.fi/tori.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *