Lappeenranta valitsi nyt kaupungin parhaan rakennuksen ensimmäistä kertaa. Jatkossa palkinto myönnetään vuosittain.

Valinnan teki kaupungin arkkitehtuuriohjelman seurantaryhmä.

 

Valintaa varten kartoitettiin kaikki Lappeenrannassa vuosina 2009–2010 valmistuneet noin 900 erilaista rakennushanketta. Seurantaryhmä valitsi niiden joukosta viisi esimerkillistä hanketta, joiden joukosta Kulmatalo valittiin tunnustuksen saajaksi.

 

Viime marraskuussa Valtakadun ja Raatimiehenkadun kulmaukseen valmistuneessa Kulmatalossa on osittain viisi ja osittain neljä maanpäällistä kerrosta. Talossa on 55 asuntoa ja neljä liiketilaa. Maanalaiseen kerrokseen on sijoitettu 33 autopaikkaa. Kulmatalon rakennuttaja on Kiinteistö-Tapiola Oy ja rakennussuunnittelija Arkkitehtitoimisto Ark’idea Oy.

 

Tunnustuksella halutaan kannustaa entistä laadukkaampaan kaupunkiympäristön rakentamiseen ja nostaa esille esimerkillisiä hankkeita. Tunnustuspalkinnon kriteereinä ovat muun muassa rakennuksen soveltuminen ympäristöönsä, hyvä suunnittelu ja laadukas toteutus.

 

Parhaan rakennuksen rakennuttajalle ja rakennussuunnittelijalle luovutetaan diplomi ja rakennuksen seinään kiinnitetään myöhemmin tunnustuksesta kertova metallinen kyltti.

 

Antti Pulkkinen

 

Lappeenrannan kaupungin tiedote asiasta

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *