Maxpo 2023 Maarakennus- ja ympäristöhoitokoneiden erikoisnäyttely järjestetään Hyvinkään lentokentällä 31.8.–2.9.2023. Tänä vuonna alan ammattilaiset pääsevät rekisteröitymään Maxpoon veloituksetta.

Hyvinkään lentokentällä tapahtuu taas elo-syyskuun vaihteessa, kun Maxpo 2023 Maarakennus- ja ympäristöhoitokoneiden erikoisnäyttely tuo isot koneet ja alan ammattilaiset paikalle. Maxpo-messut järjestetään nyt 20. kertaa ja ajankohta on torstaista lauantaihin 31.8. – 2.9.2023. Tänä vuonna alan ammattilaiset pääsevät rekisteröitymään Maxpoon veloituksetta. Rakennuskonealalle tarvitaan uusia työntekijöitä, joten tapahtuma toivottaa tervetulleeksi myös alasta kiinnostuneet ja alanvaihtajat.

Maxpo 23 -messuille osallistuu 240 yritystä ja käytössä on osastotilaa lähes seitsemän jalkapallokentän verran. Maxpo esittelee laajasti maarakennus-, ympäristöhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Missään muussa tapahtumassa Suomessa ei pääse tutustumaan näin laajaan kattaukseen. Osastoilla on tuttuun tapaa paljon työnäytöksiä. Avajaispäivänä opiskelijoille ja maarakennuskonealasta kiinnostuneille on tarjolla oma ohjelmakokonaisuus, sillä liikkuvien koneiden ala tarvitsee kipeästi uusia työntekijöitä.

Liikkuvien työkoneiden ala palvelee laajasti koko rakennetun ympäristön toimialaa. Koneilla rakennetaan kestävää tulevaisuutta ja vaikutetaan vahvasti ympäristöön. Esimerkiksi konevaltainen infra-ala tarjoaa työtä kiinnostavassa ympäristössä isojen liikkuvien koneiden parissa. Työ on merkityksellistä, sillä sen kautta mahdollistetaan muun muassa ihmisten sujuva ja turvallinen arki. Töitä pääsee tekemään ripeään tahtiin ja tehdyn työn jälki näkyy nopeasti. Ala hyödyntää korkeaa teknologiaa ja ympäristöarvot huomioidaan tarkasti. Liikkuvilla koneilla rakennetaan tulevaisuuden yhteiskuntaa ja ala tarjoaa kiinnostavia työtehtäviä niin tutkimuksen, tuotekehityksen, suunnittelun, projektijohdon, koneoperoinnin, huollon kuin myynnin parissa. Liikkuvien työkoneiden alalla työllistytään hyvin ja kestävä tulevaisuus rakennetaan tiedolla, taidolla ja teknologialla.

Maxpossa saa kattavan kuvan alasta ja sen kehityksestä. Tänä vuonna esillä on entistä enemmän sähköllä toimivia koneita ja toisaalta Lemmenjoelta poishaettu kaivukonevanhus Åkerman. Operaatio Lemmenjoen 40-vuotias Åkerman on nähtävissä ITR Finlandin osastolla, jossa se myös käynnistetään. Maxpossa näkee selvästi, miten ala on kehittynyt neljässäkymmenessä vuodessa. Äänet Åkermanissa ja Volvon uudessa sähköllä toimivassa kaivukoneessa ovat kaukana toisistaan.

Maxpo-messujen suurimmat yli 1000 neliön osastot on varattuna Realmacinerylle, Volvo Constraction Equipment Finlandille, Sandvik Mining and Constraction Finlandille ja Tracwestille. Mukana ovat isosti myös AGCO Suomi, Avant Tecno, Kivisampo, Lännen Tractors, MN-Lifttek, J-Trading ja Talhu sekä Autotuojat ja -teollisuus yhteisosastollaan.

Maxpo-messuilla Volvo Constraction Equipment Finland esittelee laajasti sähkökalustoaan. Esillä on uutuutena muun muassa 23 tonninen täyssähköinen kaivukone ja sen latausasema. Kyseinen kone on ensivierailulla Suomessa. Messuilla esitellään Realmachineryn osastolla uutuutena täyssähköinen Ammann jyrä ja sähköiset tärylätkät. Tracwest esittelee sähköllä toimivan CASE-miniskaivukoneen. Maxpossa nähdään myös Tana rentalin 440ET mobiili sähkörepijä sekä Marakonin osastolla Lekatech-sähkövasara.

Maxpo on joka kerta odotettu tapahtuma, johon tullaan päivittämään tietoja, tutustumaan uusiin koneisiin ja lisälaitteisiin sekä verkostoitumaan.  Tapahtuma on tärkeä alalle ja tyytyväisyys sekä tapahtumaan osallistuneiden yritysten, että kävijöiden osalta on ollut aina korkealla. Helsingin Messukeskus järjestää tapahtuman Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen toimeksiannosta. Maxpo on odotettu tapahtuma myös Messukeskuksen Maxpo-tiimissä, joka lähtee rakentamaan tapahtumaa lentokentälle lähes tyhjästä. Innolla odotamme tulevaa, sillä Maxpossa on perinteisesti ainutlaatuinen ja hyvä tunnelma. Tervetuloa Maxpoon!

Maxpo-tiimi

 Rekisteröidy kävijäksi veloituksetta www.maxpo.fi
ja seuraa tapahtumaa fb
https://www.facebook.com/maxpomessut2023
insta @maxpo