Nykyaikaisella kulunhallinnalla helpotetaan kaupunkilaisten arkea, tehostetaan kiinteistöhuoltoa ja turvataan vaikkapa rokotuspisteitä.

Lohjalla, Pyhän Laurin kirkon kupeessa, avautuu toukokuussa näyttävä monitoimijatalo, Laurentiustalo. Sen monipuoliset tilat tulevat kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Vakiokäyttäjiksi tulee useita varhaiskasvatuksen ja opetuksen yksiköitä sekä kaupunginorkesteri. Kulunhallinta on kohteessa ratkaisevassa asemassa.

Laurentiustalo onkin Lohjan kaupungin kiinteistöjen ylpeyksiä. Lohja on viime vuosina panostanut koko kiinteistökantaansa ja sen lukituksen sekä kulunvalvonnan nykyaikaistamiseen.

”Kiinteistöhoidolla oli aiemmin kymmeniä avaimia nipuissa. Nyt heillä on vain muutama PROTEC2 CLIQ -avain, jotka toimivat kaikissa tärkeimmissä kiinteistöissä. Vastaavasti voimme muillekin alihankkijoille luovuttaa CLIQ-avaimet ja määritellä kulkuoikeudet tarpeen mukaan”, kiinteistömestari Mika Vierikko sanoo.

Kulkuoikeuksien vaivatonta hallintaa

PROTEC2 CLIQ -ratkaisussa yhdistyvät Abloyn patentoitu mekaaninen lukitus, elektromekaaninen teknologia ja nykyaikainen digitaalinen ratkaisu. Sen avulla avainten ja kulkuoikeuksien ylläpito etähallinnan avulla on sujuvaa ja huoletonta mistä ja milloin tahansa.

Käyttäjä saa omatoimisesti päivitettyä kulkuoikeudet avaimeensa ohjelmointilaitteella. Näitä on Lohjalla kussakin mainituissa kiinteistössä noin 3–4 kpl niin sisällä kuin ulkoseinillä.

”Monesti oikeudet saa ladattua pelkän älypuhelimen avulla, eikä tarvitse käydä fyysisellä ohjelmointilaitteella”, Vierikko viittaa Bluetooth-varustettuihin CLIQ Connect -avaimiin.

Kaikkiaan Lohjan lukitusjärjestelmässä hallitaan 1 100 avainta, 1 200 lukkoa ja 900 kulkutunnistetta.

”Tänä keväänä asensimme kaupungin rokotuspisteisiin CLIQ-lukot, jotta jääkapeissa oleviin rokotteisiin pääsisi käsiksi vain siihen oikeutetut hoitajat”, Vierikko sanoo.

”Nelisen vuotta sitten, kun Anttilan koulua saneerattiin, katosi yleisavain. Onneksi olimme ottaneet käyttöön CLIQ-lukituksen pari viikkoa aiemmin, ja saimme ripeästi poistettua avaimesta kulkuoikeudet. Investointi maksoi itsensä nopeasti takaisin”, Vierikko kertoo.

Sujuvaa kulkua mobiiliavauksen avulla

Muutaman kiinteistön kulkua hallitaan lisäksi suomalaisella ABLOY OS –järjestelmällä, joka pitää sisällään mm. kulunvalvontajärjestelmän ja mahdollistaa mobiiliavauksen.

”Esikoulun vanhemmat kysyivät, voisiko lapsen tuomista sujuvoittaa. Annoimme heille yksilölliset mobiilitunnisteet kännykkään sekä kulkulätkät, joten nyt he voivat kulkea lukituista ovista kännykällä tai kulkutunnisteella  -kumpi sattuu taskusta löytymään. Se vähentää varhaiskasvattajien ja lasten stressiä”, Vierikko havainnollistaa OS-järjestelmän tuomia hyötyjä.

ABLOY OS on jatkuvasti kehittyvä, kotimainen järjestelmä. Paikallinen kehitys ja ohjelmistotuki takaavat nopean avun ongelmatilanteissa ja varmistavat asiakkaiden äänen kuulumisen tulevissa kehitysaskelissa.

Lue lisää PROTEC2 CLIQ –lukitus- ja kulunhallintajärjestelmästä: https://www.abloy.com/fi/tuotteet/abloy-protec2-cliq/

Lue lisää ABLOY OS –järjestelmästä:

https://www.abloy.com/fi/tuotteet/abloy-os/

Tutustu muihin referenssitarinoihin: https://www.abloy.com/fi/vertikaaliratkaisut/referenssit/