Tervetuloa Tiepäiville Tampereelle 24.8-25.8.2022. (Kuva: Vesa Airio)

Kaikki tiet vievät tunnetusti Roomaan, mutta elokuussa ne vievät Tampereelle. Tiealan vuoden tärkeimpään tapahtumaan, Tiepäiville, kokoontuu tienpidosta ja yleisten teiden, katujen ja yleisten alueiden hoidosta ja hallinnoista kiinnostuneita asiantuntijoita, päättäjiä ja ammattilaisia. Tampereen Messukeskuksessa järjestettävä tapahtumaa houkuttelee paikalle myös runsaasti muuta yleisöä.

Suomen Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Nina Raitanen suosittelee lämpimästi tapahtumaan osallistumista.  Raitanen kertoo, että Tiepäivät on aina tunnettu ammattilaistapahtumana, jossa tapaa juuri ne oikeat ihmiset sekä näkee alan viimeiset uutuudet ja kuulee muiden tekemisistä. Tapahtumaan on mahdollista tulla päiväksi tai kahdeksi tai sitten vain poiketa näyttelyyn tai vaikkapa Koneviesti-ajotaitokilpailua seuraamaan.

Tervetuloa Tiepäiville näyttelyyn, seminaareihin tai koulutukseen. Suomen Tieyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Juha Ojala . (Kuva: Vesa Airio 2020)

Koneviesti-ajotaitokilpailussa ratkeaa paras ratinvääntäjä

Tulevien Tiepäivien uutuutena järjestettävässä Koneviesti-ajotaitokilpailussa ratkaistaan parhaimmista paras tien- ja kadunhoitokaluston kuljettaja. Kilpailuun osallistuu todella kova joukko ratinvääntäjiä ratkomaan paremmuuttaan.

Koneviesti-ajotaitokilpailu ke 24.8.2022 klo 11.30.

Kansainvälisen asiantuntijaseminaarin teemoina ovat teiden kunnossapito ja omaisuudenhallinta. Oletko jo kuullut esimerkiksi pyöräteiden laadunvalvontaa tekevästä poljettavasta mittausyksiköstä? West Coast Road Masters Oy on kehittänyt maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen, laadunvalvonnan mittausyksikön, mihin on asennettu Teconer Oy:n RCM411 optinen kelianturi.

Tähän ja moneen muuhun innovaatioon pääset tutustumaan seminaarien lisäksi Tiepäivien ainutlaatuisessa näyttelyssä, missä esitellään kalustoa, koneita, laitteita, välineitä, tuotteita, työmenetelmiä, palveluita, digitaalisia järjestelmiä ja muuta teihin, katuihin ja yleisiin alueisiin ja niiden kunnossapitoon liittyvää erikoisosaamista. Näyttelyssä vierailee tuhansia tiealan ammattilaisia (laskennan perusteella yli 3 500 kävijää 2020).  Tutustu näytteilleasettajiin tästä.

Tiepäivien näyttelyyn on vapaa pääsy.

Monipuolista koulutusta tapahtuman yhteydessä

Tiepäivien yhteydessä pidetään ajankohtainen Yksityisteiden kuntapäivä (24.8.2022). Tarkasteltavina aiheina ovat mm. erilaiset käytännöt kuntien yksityistieavustuksissa ja kunnan ohjaama liikenne yksityisteillä. Vastauksia löytyy myös seuraaviin kysymyksiin: Miten tienkäyttömaksut määräytyvät muiden kuin tieosakkaiden liikenteestä ja kuinka kunta suostuu pysyvien liikennemerkkien asentamiseen?

Tapahtuman yhteydessä pidetään myös Diginfra 2022-koulutus. Kyseessä on kolmatta kertaa järjestettävä infra-alan yritysten ja oppilaitosten yhteinen kahden päivän koulutus, minkä tavoitteena on opettaa, miten digitaaliset välineet ja menetelmät auttavat liikenneinfran koko elinkaaren hallinnassa ja edistävät yhteistyötä toimijoiden kesken.

Pitkästä aikaa yhdessä

Tiepäivät on järjestetty edellisen kerran muutama vuosi sitten. On upea fiilis kohdata ihmisiä pitkästä aikaa. Olemme varmoja, että fiilis välittyy myös tapahtumassa, joka soveltuu mainiosti vaikka koko työyhteisön kesäpäivien viettokohteeksi. Nähdään elokuussa Tiepäivillä!

Tiepäivät Tampereen Messukeskuksessa 24.-25.8.2022.

https://tiepaivat.fi

Teksti: Liisa-Maija Thompson
Johtaja, tapahtumat, kestävyys
Suomen Tieyhdistys