Räjähdysainekoirat ovat löytäneet vielä kaksi räjähtämätöntä panosta Laakson yhteissairaalan työmaalta. Kuvituskuva. (Kuva Timo Kuukkanen)

Destia on tilannut räjähdysainekoirat tutkimaan Laakson yhteissairaalan louhittua työmaa-aluetta, jossa tapahtui räjähdysonnettomuus 9.8. Koirien avulla löytyi 15.8. kaksi räjähtämätöntä panosta. Kyseiset räjähteet on poistettu turvallisesti, Destia tiedottaa.

Koirat tulevat paikalle vielä uudestaan, ja Destia on ehdottanut allianssille, että myös maanalaiset kohteet tutkitaan räjähdysainekoirien avulla. 

Yksi Suomen johtavista räjäytysasiantuntijoista, EXcontrol Oy:n Jari Honkanen on ollut mukana onnettomuuden selvityksessä. Hänen mukaansa nykytekniikalla ei valitettavasti voida täysin estää räjähtämättömien panosten jääntiä räjäytyskentälle. 

Destia on hankkeen aikana käynyt ulkopuolisen asiantuntijan kanssa läpi hankkeessa tapahtuneet avolouhinnan räjäytyksiin liittyvät aiemmat läheltä piti -tilanteet, sekä ryhtynyt jatkotoimenpiteisiin työturvallisuuden kehittämiseksi.  

Destia selvittää 9.8. tapahtunutta onnettomuutta yhdessä allianssin ja viranomaisten kanssa. Onnettomuuden tutkinta on yhä käynnissä, mutta Destia on jo tiukentanut ohjeistusta louhintojen suorittamisesta, jotta vastaavilta tilanteilta vältytään jatkossa.   

Laakson yhteissairaalan allianssi on irtisanonut hankintasopimuksen Destian kanssa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *