Yhdyskuntatekniikka 2021 -näyttely järjestetään 19.-20.5.2021 Turun Messukeskuksessa. Infra-ala kokoontuu joka toinen vuosi järjestettävään tapahtumaansa jo 20. kerran. Ensi toukokuun näyttelyn sisäosastoista on varattu jo yli 60 %, ulko-osastojakin on varauskartoille piirretty.

Yhdyskuntatekniikka -tapahtuman kannalta tärkeitä ovat sekä näyttely että sen yhteydessä järjestettävät seminaarit, mm. Kuntatekniikan päivät. Toukokuussa Turussa järjestettävien seminaarien ohjelmat julkaistaan 18.1.2021. Tammikuussa kerromme lisää myös näyttelyn ohjelmasta.

Yhdyskuntatekniikka-näyttelyn järjestäjät haluavat tuoda näytteilleasettajille helpotusta epävarmaan korona-aikaan. Näyttelytoimikunta päätti joulukuun alussa, että näytteilleasettajat voivat perua osallistumisen näyttelyyn kuluitta 31.1.2021 asti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että perumistilanteessa näytteilleasettajalle maksetaan takaisin jo maksettu osuus rekisteröintimaksusta ja paikanvuokrasta.

Uskomme koronatilanteen paranevan kevättä kohden mentäessä. Näyttelyn järjestelyjä jatketaan varautuen erilaisiin skenaarioihin. Suunnittelun ja ennakoinnin kautta meillä tulee olemaan ns. toimenpidekori, josta voidaan ottaa käyttöön toukokuussa vallitsevan tilanteen edellyttämiä toimenpiteitä ja ratkaisuja turvallisen Yhdyskuntatekniikka 2021 -näyttelyn toteuttamiseksi.

Työlistalla on myös aktiivinen vakoilu. Keräämme kokemuksia ennen Yhdyskuntatekniikkaa järjestettävistä näyttely-, seminaari- ja messutapahtumista, opimme niiden onnistuneista ratkaisuista ja kehitämme niistä Yhdyskuntatekniikan versiot.

Näyttelyn järjestäjät joutuvat tekemään linjauksia ja päätöksiä samassa koronahämäryydessä kuin kaikki muutkin. Järjestäjien tavoite ei kuitenkaan ole muuttunut: toukokuussa Turussa tullaan järjestämään vilkas, eteenpäin katsova Yhdyskuntatekniikka-näyttely, kasvotusten, vastuullisesti ja turvallisesti.

Anna-Maija Hallikas

Yhdyskuntatekniikka 2021 -näyttelyn näyttelypäällikkö