FinnBuild Infra nostaa esiin tuoreita puheenaiheita

Suomen suurimman rakennus- ja talotekniikkatapahtuma FinnBuildin yhteydessä järjestettävä FinnBuild Infra kokoaa alan päättäjät ja johtavat toimijat yhteen. Aiemmin Wanhassa Satamassa järjestetty Infrapoliittinen iltapäivä on nyt osa FinnBuild Infran ohjelmaa. Tapahtuma järjestetään 10.-11.10. Messukeskuksessa, Helsingissä.

FinnBuild Infra kokoaa maamme merkittävimmät infra-alan toimijat keskustelemaan alan kehittämisestä. Kaksipäiväisen tapahtuman sisällössä nousevat erityisesti esiin infrapolitiikka, infrahankkeiden johtaminen ja toteuttaminen, infrarakenteiden ylläpito ja alan toimivien markkinoiden kehittäminen. Wanhassa Satamassa vuodesta 2006 järjestetty Infrapoliittinen iltapäivä on nyt osana FinnBuild Infra tapahtumaa, ja tarjoaa alustan ajankohtaisille keskusteluille.

Ohjelmissa InfraBIM, resurssiviisas suunnittelu ja älykaupungit

FinnBuild Infran ohjelmassa näkyvät tapahtuman teemat digitalisaatio 2.0, kaupungistuminen ja vastuullisuus. Ohjelma-aiheita ovat muun muassa resurssiviisas suunnittelu kustannus- ja päästövähennyksien aikaansaamiseksi, elinkaaritehokas tiepäällyste, InfraBIM-toimintamallin hyödyntäminen Helsinki-Vantaan lentoaseman laajentamisessa, vaativa kaupunkilouhinta ja Turun esimerkki-case, jossa pureudutaan siihen, miten kaupungista rakennetaan älykaupunkia.

Alan toimijat ovat jo jonkin aikaa valitelleet, ettei infra-ala houkuttele riittävästi opiskelijoita. Keskiviikkoaamun ohjelma suunnataan nuorille avaamaan infra-alan mielenkiintoisia koulutus- ja työmahdollisuuksia.

Samaan aikaan FinnBuild ja Cyber Security Nordic

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös rakentamisen ja talotekniikan suurtapahtuma FinnBuild sekä kyberturvallisuuteen keskittyvä Cyber Security Nordic. FinnBuild on tänä vuonna entistä kansainvälisempi, sillä tapahtumassa on mukana yrityksiä 20 eri maasta. Rakentamisen eri osa-alueita esittelevät Betonipuisto, FinnBuild Wood sekä alueet talotekniikan, rakennuskoneiden ja -laitteiden sekä täydentävien rakennusosien esittelyyn.

Katso koko ohjelma: https://finnbuild.messukeskus.com/messuilla/finnbuild-infra/

Teksti: Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus

Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus
finnbuild.messukeskus.com/messuilla/finnbuild-infra/
Jaa artikkeli
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.