Helsingissä on nyt täysikuun aikaan nähtävillä valotaidetta. Ovat muuten aika rohkeita kun nyt juuri täysikuun aikaan ryhtyvät valoteoksiaan esittelemään. Kuu-ukko kun on vahvasti valovoimissaan.  Mutta ei hätää! Siitäpä vain tältä istumalta liikkeelle, lapset ja vanhukset ja kaikki siltä väliltä, etenkin siis kävelijät ja pyöräilijät - auton ikkunasta ei noita teoksia voi ihailla. Baanan koko pituudelle levittäytyvä valoteosten sarja on nähtävillä vain maanantai-iltaan saakka. Johtuuko sitten lukkarinrakkaudesta, vai ainoastaan rakkaudesta ihania ”omia tyttöjä” kohtaan, että esittelen kuvalla tässä nyt vain Sirpa Laitisen, Pia Salmen sekä kumppaneiden teoksen nimeltä "Et in Arcadia ego" - Paraatisissakin olet kuolevainen.


Näin he selittävät Arkadiankadun sillan alla hehkuvaa paratiisillista teostaan:
”Arkadian alue on saanut nimensä arvostetun kreikkalaisen maakunnan Arkadian mukaan, jota antiikin aikoina ylistettiin onnellisuuden ja utooppisen harmonian tyyssijana. 1861-1908 Arkadian huvila-alueella, nykyisen Paasikiven aukion luona, sijaitsi Helsingin ensimmäinen puinen teatterirakennus Arkadia. Valoteoksen innoittajana on kuvitteellisen paratiisin loisto. Antiikin Kreikan akhaijit, venäläisen teatteriseurueen hahmot ja ruotsalaisen teatterin narrit paljastavat kulkijoille alisen hovin. Hahmot seuraavat ihmisten liikkeitä ja avaavat ikkunan maailmaan, jossa tarinat näyttäytyvät katsojille muuttuvina heijastuksina ja väreinä.”


Klikkaile tuohon ennen liikkeelle lähtöä, niin olet perillä hienosta kokonaisuudesta, jo ennen perille tuloa: www.valoisabaana.fi


Pentti Murole
pentti.murole@wsp.com
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.