SUOMEN KUNTATEKNIIKAN YHDISTYS

KT-päivillä on elämää ja myös niiden jälkeen

Vuosi on kohta puolessa välissä ja juuri valoimme tinoja katsoaksemme tätä vuotta. Alkuvuosi on ollut toimistolla kiireinen ja vielä ei ole pystytty lähettämään muistutuksia maksamattomista jäsenmaksuista, mutta emme unohda.

Kuntatekniikan päivät ovat tänä vuonna osoittautuneet menestykseksi. Päiville on ilmoittautunut yli 300 henkilöä ja voimme olla ylpeitä, kun saamme mukaan useita kymmeniä ruotsalaisia kollegoja. Samalla yksi seminaariosio on ruotsin kielellä.

Päivien pääpuhuja Alan James on tullut tutuksi viime aikoina uusista joukkoliikenneratkaisusta Turun ja Tukholman välillä. Välille rakennettava ratkaisu olisi alipaineputki ja kuljetuskapseli, joiden avulla ihminen voidaan singota 1200 kilometrin tuntivauhtia paikasta toiseen, esimerkiksi 11 minuutissa juuri Turusta Tukholmaan.

Kuntatekniikan saavutus-palkinnon ehdokkaita saimme kaikkiaan seitsemän kappaletta, mihin ei voi olla tyytyväinen. Ehdotusten laatu on erinomainen ja voisikin hyvällä syyllä todeta laadun korvaavan määrän.

Tyytymättömyys kohdistuukin enemmän saavutusten kattavuuteen koko Suomeen liittyen. Nopeasti mietittynä tulee mieleen, ettei Suomen kunnissa rakenneta tai sitten ei arvosteta omia työtehtäviä. Ensi vuodeksi voisimme muuttaa tilannetta ja kehittää saavutusten ilmiantomahdollisuutta.

Saavutuksia tuli tänä vuonna Vantaan kaupungilta kaksi kappaletta, jotka olivat Asuntomessualueen kunnallistekniikan ja Kvartsijuonenpuiston rakentaminen Vantaan Kivistössä ja Bussipysäkki sai iloisemman ilmeen paikallisten ja kaupungin yhteistyöllä.

Suunnittelu- ja konsultointiyritys Rambollilta oli myös kaksi ehdotusta: Tarastenjärven kierrätyspuisto ja Aluetietomallin hyödyntäminen - Case: Jätkäsaaren aluetietomalli, Helsinki.

Espoon kaupungin ehdotus oli Kokonaisvaltainen selvitys ja toimintamalli liito-oravien suojelun ja maankäytön yhteensovittamiseksi Etelä-Espoossa.

Lisäksi Lahden kaupunki ehdotti Matkakeskustaan ja Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa yhdessä Pääkaupunkiseudun Katutyöt toiminnan yhtenäistämishanke ja siinä varsinkin pilottina toiminutta PKS katutyöt -koulutus -yhteistoimintamallia.

Jännitämme siis lehdistöraadin päätöksiä, jotka kuulemme Maarianhaminassa avajaisjuhlan aikana.

Elämä ei kuitenkaan lopu KT-päiviin vaikka muutamilla taitaa perjantaiaamuna sellainen mieleen tulla. Lokakuun 17-18 päivä järjestetään Lahdessa Syyspäivät, joiden teemana on omaisuudenhallinta. Tarkoituksena on käsitellä omaisuudenhallinnan kypsyyttä kunnissa ja samalla julkaistaan SKTYn omaisuudenhallintaopas. Muistakaa ilmoittautua mukaan.

Voimme lähteä viettämään KT-päivien jälkeen lomaamme miettiessämme kevättä hyvillä mielin ja ladata akkuja kiivaaseen syksyyn.

Hyvää Kesää kaikille

Petri ja Maarit