Jyväskylän kaupunki
Tiedote viestimille 10.10.2018

Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla

Jyväskylän Kankaan kehittämishankkeessa on jo useamman vuoden ajan käyty keskusteluja yhteiskäyttöautoilun mahdollistamisesta. Nyt asia on konkretisoitumassa. Kimppakaarat saadaan Kankaalle kurvailemaan marraskuun aikana.

Yhteiskäyttöauto-operaattoriksi valikoitui Omago Oy. Omago on kempeleläinen vuonna 2017 perustettu yhteiskäyttöautopalveluja tarjoava yritys.

”Kankaan runsas ja voimakkaasti kasvava potentiaalisten käyttäjien määrä sai meidät tarttumaan tilaisuuteen yhteistyöstä”, kertoo Omago Oy:n toimitusjohtaja Tommi Jokelainen.

 Autot majailevat pysäköintitalo P-Pergamentissa

 Nyt aloitetaan pilotointi, jonka 18 kuukauden keston ajan kaupunki tukee yhteiskäyttöautojen pysäköintiä Kankaan P-Pergamentti pysäköintitalossa. Vaikka Kankaalla muuten on käytössä malli, jossa pysäköintitalossa ei ole nimettyjä paikkoja, näille autoille paikat tullaan varaamaan, jotta kimppakaarojen käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa. Myös autojen varaaminen on helppoa, sillä varaukset ja ovien avaus sekä lukitus hoituvat ketterästi älypuhelimella.

 Autojen käyttäjäkuntaa ei ole rajattu pelkästään Kankaan asukkaisiin, vaan autot ovat yhtä lailla kaikkien muidenkin kaupunkilaisten ja yritysten vuokrattavissa. ”Uskon tällaisen avoimen yhteiskäyttöautomallin houkuttelevan käyttäjiä myös lähiympäristöstä. Odotammekin innolla, millaisen vastaanoton Kankaan autot saavat”, kertoo verkostopäällikkö Tanja Oksa Jyväskylän kaupungilta Business Jyväskylästä.

Biokaasua kimppakaarojen tankkiin Seppälästä

Marraskuussa saapuvat yhteiskäyttöautot eivät ole mitä tahansa autoja, vaan Kankaalle saadaan kaksi Seat-merkkistä kaasukäyttöistä (bi-fuel) autoa. Biokaasun tankkaus autoihin hoituu parin kilometrin päässä Seppälässä vielä loppuvuoden aikana avautuvalla Mustankorkean tankkausasemalla. (Omagon lukuun)

”Kyseessä lienevät ensimmäiset kaasukäyttöiset yhteiskäyttöautot Suomessa. Biokaasun käyttö kimppakaaroissa sopii erinomaisesti Jyväskylän kaupungin linjauksiin resurssiviisaudesta ja tavoitteista kohti hiilineutraalia liikennettä”, iloitsee Jyväskylän kaupungin fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen.

Kankainen kertoo yhteiskäyttöautoilun olevan esillä myös kaupunkikeskustan kaavahankkeissa. Tulevina vuosina yhä useammalla kaupunkilaisella tuleekin olemaan mahdollisuus hyödyntää yhteiskäyttöautoja osana arjen liikkumisratkaisuja.

 Lisätietoja:

Tommi Jokelainen, toimitusjohtaja, Omago Oy, p. 040 1252 777, tommi.jokelainen@omago.fi

Kati Kankainen, fiksun liikkumisen koordinaattori, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 8073, kati.kankainen@jkl.fi

Tanja Oksa, verkostopäällikkö, Jyväskylän kaupunki, Business Jyväskylä, p. 050 312 5358, tanja.oksa@jkl.fi

Taija Lappeteläinen
taija-lappetelainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.