Kankaalla juhlitaan Jyväskylän päiviä 18.–20.3. kaikki aistit avoinna. Monipuolinen ohjelma kutsuu liikkumaan, laulamaan, tanssimaan ja tekemään käsillä, mutta myös tutustuttavaa, kuultavaa ja katsottavaa on paljon.

Tapahtumat Kankaalla sijoittuvat kahteen tilaan. Yleisölle jo tutuksi tulleessa pergamenttihallissa vanhalla paperitehtaalla on mm. parkour- ja tanssityöpajoja, konsertteja, tanssiesityksiä, äänikylpy ja esittelyjä Kankaan alueen kehittämisestä, rakentamisesta ja prosenttikulttuurista. Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pyörittämä pop up -kahvila tarjoaa Paahtimo Pavun suunnittelemaa Kankaan omaa kahvia. Kahvilan yhteydessä pääsee tekemään itse paperia ja osallistumaan yhteisötaideteoksen rakentamiseen. Mukana ohjelman tuottamisessa ovat mm. Jyväskylän Parkour Akatemia, Keski-Suomen tanssin keskus, Tanssiteatteri Kramppi sekä rakentajat ja kaupunkikehittäjät.

Luovan kampuksen uusissa tiloissa (Kympinkatu 3 B) toimintansa aloittaneet Jyväskylän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuisopisto avaavat ovensa ja tarjoavat erilaisia näytöksiä, työpajoja ja tuotemyyntiä. Tiloissa julkistetaan uusi tilataideteos tapahtuman yhteydessä. Jyväskylän aikuisopiston Avoimet ovet ammattiin -tapahtumassa lauantaina 19.3. klo 10–14 esittäytyvät erityisesti aikuisopiston tekstiili- ja vaatetusala, käsi- ja taideteollisuusala sekä kuva- ja media-alat, jotka toimivat Jyväskylän Kankaan luovalla kampuksella. Avoimissa ovissa voi tutustua koko aikuisopiston koulutustarjontaan, aloihin sekä eri tapoihin opiskella. Tapahtumassa on useita toiminnallisia esittelypisteitä, henkilökohtaista ohjausta opintoihin ja tietoa aikuisopiskelusta. Pergamenttihallin show-valaistuksen toteuttavat audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon ja teatterialan ammattitutkinnon opiskelijat.

Kaikki ohjelma on maksutonta. Osaan ohjatuista työpajoista on ilmoittautumismahdollisuus, sillä osallistujamäärä on rajattu. Tiloihin on opastus Kankaan porttirakennukselta (Kympinkatu 3). Tapahtuman osallistujille on ilmainen paikoitus Kankaan parkkialueilla la-su 19.–20.3. Ohjelman järjestävät yhteistyössä Kangas, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän aikuisopisto ja Jyväskylän ammattiopisto.

Koko ohjelma nähtävillä www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.