Jyväskylän kaupunki myi Kankaan vanhan paperitehtaan 2,25 miljoonan euron hintaan Jyväskylän Kankaan kehitys Oy:n omistamille kiinteistöyhtiöille.

Kankaan vanha paperitehdas. Kuva: Petteri Kivimäki.Kauppakirja on allekirjoitettu 15.6.2015. Vanhan paperitehtaan viimeistelysiipi siirtyy Jyväskylän kaupungin omistaman Education Facilities Oy:n omistukseen 25.6.2015.
Jyväskylän Kankaan kehitys Oy:n omistavat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Rakennus Oy ja Jyväs-Parkki Oy.

Jyväskylän keskustan vieressä sijaitseva Kankaan paperitehdas siirtyi kaupungin omistukseen vuonna 2010 kaupungin käyttäessä etuosto-oikeutta. Kilpailutuksen kautta Kankaan rakentajakumppaneiksi valikoituivat Skanska Talonrakennus Oy ja YIT Rakennus Oy.

Vanhan paperitehtaan kokonaissuunnittelu valmistuu kesäkuun aikana. Tavoitteena on kehittää vanhasta paperitehtaasta Kankaan alueen sykkivä sydän monenlaisine yrityksineen, palveluineen, opiskelijoineen ja asukkaineen.

”Kehitysyhtiö on aloittanut Vanhan paperitehtaan kehittämisen laatimalla yleissuunnitelman siitä, mitä toimintoja vanhaan paperitehtaaseen voidaan sijoittaa”, kertoo yksikönjohtaja Jorma Mustakangas Skanskalta.

”Tilojen käyttäjien etsintä on käynnissä ja haemme sijoittajaa hankkeelle”, jatkaa aluejohtaja Mikko Räty YIT:ltä.

Vanhan paperitehtaan kehittäminen on jo käynnistynyt siipiosasta, jonne vuoden 2016 alusta muuttavat Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston kädentaitojen ja luovien alojen koulutukset sekä Humakin TKI-keskus, yhteensä noin 450 opiskelijaa.

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Tulevaisuudessa Kangas on 2 100 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki:
projektipäällikkö Erkki Jaala, p. 014 266 7578, erkki.jaala[at]jkl.fi
tonttipäällikkö Ora Nuutinen, p. 014 266 5073, ora.nuutinen[at]jkl.fi

http://www.jyvaskyla.fi/kangas

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, p. 0400 672 617, jorma.mustakangas[at]skanska.fi
YIT Rakennus Oy, aluejohtaja Mikko Räty, puh. 0400 837 405, mikko.raty[at]yit.fi
Jyväs-Parkki Oy, toimitusjohtaja Hannu Leskinen, puh. 040 765 3735, hannu.leskinen[at]jyvas-parkki.fi

hallinnoija
hallinnoija@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.